Asya Er van schoonmaakbedrijf Acacia

Asya kwam in 2002 naar Nederland vanuit Turkije, uit de stad Samsun, bij de Zwarte Zee. Ze werkte na school eerst als winkelmanager in een warenhuis, daarna als vertegenwoordiger. Eenmaal in Nederland kreeg ze eerst Nederlandse les en werkte daarna twee jaar bij de gemeente Rotterdam als receptioniste, tussen 2005 en 2007, waar ze terecht kwam na het ROC. Daarna rondde ze de detailhandelsschool af en besloot ze dat ze voor zichzelf wilde beginnen.

Doorzetter

Asya deed eerst een marktonderzoek naar welke kansen er waren in het ondernemerschap in Nederland. Toen ze in gesprek raakte met de eigenaar van een schoonmaakbedrijf, sprak dat haar erg aan. De gemeente zag liever dat ze een vervolgopleiding ging doen en gaf haar slechts drie maanden de tijd om haar bedrijf op te starten. Ze startte toch schoonmaakbedrijf Acacia, genoemd naar haar dochter. Ze liet folders maken en ging in een week tijd alle hotels in Amsterdam langs. Uiteindelijk vond ze een hotel waar ze drie dagen per week aan de slag kon.

Ze werkte toen al bij stichting Doras als vrijwilliger, waar ze vrouwen hielp die geïsoleerd zijn omdat ze niet goed Nederlands spreken. Ze kon bij de stichting meedoen met aanbesteding voor de schoonmaakwerkzaamheden die werden uitbesteed. Asya ging samen met haar boekhouder aan de slag met een offerte, en werd uitgenodigd voor een gesprek en won de aanbesteding, voor vijf dagen in de week, vijf uur per dag, naast het werk in het hotel. Tussentijds behaalde zij ook haar vakdiploma’s: eigenaar schoonmaakbedrijf, en het certificaat communicatie en assertiviteit.

Bouwoplevering

Toen ze bij de gemeente haar bedrijfsresultaten kon laten zien, mocht ze haar bedrijf voortzetten. Na een jaar mocht ze ook op vier andere vestigingen van de stichting schoon gaan maken. Dat lukte haar niet meer alleen en ze schakelde andere zzp’ers in om voor haar te werken.
Acacia groeide snel en groeit elk jaar verder, Asya wordt bijna iedere dag wel gebeld. Haar klanten geven haar via via door aan nieuwe klanten, zowel bedrijven als particulieren. Asya onderscheidt zich van andere schoonmaakbedrijven door goed te luisteren naar de wensen van haar klanten en ze haar volledige aandacht te geven. Ze gebruikt milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen en vindt het belangrijk dat haar personeel van het werk houdt. Ze werkt met ieder nieuw personeelslid de eerste keer altijd mee en kijkt of diegene er wel past.

Sinds 2017 werkt ze samen met verschillende bouwbedrijven; haar werknemers doen de bouwoplevering. Naast schoonmakers levert ze ook timmermannen en klusjesmannen om te helpen bij de bouw. De klusjesmannen ruimen op en doen kleine klussen. Een combinatie kan ook: ze heeft een echtpaar in dienst dat samen naar een klant gaat. De vrouw maakt dan schoon en de man doet de zwaardere klusjes, zoals ramen lappen, de tuin onderhouden en zelfs schilderen. Ze werkt in heel Noord-Holland.

Levendigheid

Asya wilde altijd al ondernemen, net als haar vader die in Turkije ook altijd bezig was met handel. Dat ze een schoonmaakbedrijf zou gaan runnen, had ze niet van tevoren kunnen bedenken. Ze werkt nu harder dan ooit, maar geniet er enorm van haar eigen uren te kunnen bepalen: ‘Als ik met de kinderen naar het strand wil, dan doe ik dat’.

Ze kwam in Amsterdam terecht nadat ze eerst in Gouda had gewoond, toen ze in Nederland aankwam. Opgegroeid in een grote stad vond ze het er erg saai. Toen ze in Amsterdam ging wonen, voelde dat meteen als haar plek: ze geniet van de levendigheid in de stad. Als ze thuis in Noord op de bank zit en muziek hoort in het centrum, wil ze daar meteen heen: ‘Je voelt hier dat je leeft’. Ze geniet ervan dat de kinderen buiten kunnen spelen, dat ze goed contact heeft met de buren en dat er in Amsterdam altijd leuke activiteiten zijn voor de kinderen.

Karakter

Asya leerde enorm veel sinds de tijd dat ze startte en runt nu een succesvol schoonmaakbedrijf. Ze kan er nog steeds van genieten om de naam van haar bedrijf op het busje te zien staan. Het succes van haar bedrijf hangt waarschijnlijk samen met het feit dat haar klanten weten dat wat ze doet, dat met hart en ziel doet, en simpel weg kwaliteit levert in al haar diensten waarop zij ook garantie geeft. Als ze het niet goed kan doen, doet ze het liever niet. Dat is een van haar karaktertrekken. Ook vindt ze het belangrijk dat haar klanten blij zijn, dan is ze zelf ook blij. Grotere schoonmaakprojecten kan ze prima realiseren. Bij (eventuele) problemen gaat direct ze op zoek naar oplossingen voor dat probleem. Als het moet kan ze binnen een dag twintig personeelsleden regelen. Haar motto is daarbij: “geen woorden, maar daden.”

In de toekomst wil Asya nog vijftien jaar werken, dan zijn haar kinderen groot genoeg om haar bedrijf over te nemen. Daarna wil ze een wereldreis maken en naar arme landen afreizen om kinderen in nood te helpen en daar dan haar werk van maken omdat ze van kinderen houdt. Maar om dat te realiseren moet haar bedrijf eerst nog groter groeien.

Waarom kiezen voor Acacia schoonmaakdiensten?

Meer dan 10 jaar ervaring

Al sinds 2012 verzorgen wij alle schoonmaak en facilitaire diensten die daarbij horen voor onze zakelijke- en particuliere klanten.

24/7 bereikbaar

Schoonmaakbedrijf Acacia staat dus 7 dagen per week 24 uur per dag voor u klaar
Acacia hecht aan het maatschappelijk belang in haar werkzaamheden.

Altijd schoon en Coronavirus vrij

Specialist in corona desinfectie. Opdrachten kunnen binnen 24 uur / 7 dagen per week door ons voor u gerealiseerd worden.

Onze klanten over ons

Marieke van der Waal
Marieke van der Waal
2021-11-14
Op vrijdagavond heb ik Acacia gebeld, met de vraag of ze wegens een noodgeval zaterdag zouden kunnen langskomen. Ze waren heel erg vriendelijk aan de telefoon en zaterdagmiddag stonden er drie mensen ons hele huis schoon te maken (eigen, hele goede spullen bij zich). Ontzettend aardige mensen, geen moeite was te veel. Ons huis is nog nooit zo schoon geweest 😉 !!! Dus: een echte aanrader - wij gaan zeker vaker gebruik maken van de diensten van Acacia, en kunnen ze van harte aanbevelen.
A Dekker
A Dekker
2021-11-13
Cleaned everything, and I mean: everything! Much better than we could have ever done - so nice to move into a really clean house (and the sellers had already cleaned it?). No vomplaints at all, can only recommend.
Pieter de Boer
Pieter de Boer
2021-11-13
Very good company; cleane our (dirty) rental house perfectly. Didn't leave the house til everythinkg was done - which took a much longer time then expected (the house was a lot dirtier if youlooked up close). 10 stars, would recommend.
Steven de Jager
Steven de Jager
2021-11-13
Hele aardige mensen; op tijd. Hebben ons huis (140m2) perfect schoongemaakt, van onder tot boven. Nog nooit een keuken zo zien blkinken! Ik kan Acacia van harte aantraden.
As Chama
As Chama
2021-10-25
Arno Bornkamp
Arno Bornkamp
2021-07-07
Heel goed, snel en prettig
Victor van Asselt
Victor van Asselt
2021-06-01
Professionele service, hands-on, korte lijnen. Zeer goede opleveringsschoonmaak (2X). Klasse en veel dank.
Marliek Rutjes
Marliek Rutjes
2021-05-17
Sébastien De Wolf
Sébastien De Wolf
2021-05-15
The cleaning service was impeccable. Asya's attitude screams professionalism : efficient communication, right on time, friendly staff and proud when delivering the result.
Ilaria B.V.
Ilaria B.V.
2021-03-22
Acacia Schoonmaakbedrijf heeft zeer professionele huishoudelijke medewerkers in dienst en Asya Er is erg deskundig in haar vak! Ze is een echte aanpakker! Wij zijn erg blij met de samenwerking.

Direct een

offerte aanvragen

 Wij ontzorgen u met onze schoonmaakdiensten.

Hoofdkantoor

020-7892943

06-81738041
info@schoonmaakbedrijfacacia.nl
Johan van Hasseltweg 96 1022 WX Amsterdam

Noodgeval

 0681738041 

Verkoop

020-7892943

12 + 1 =

Schoonmaakbedrijf Acacia