10 leuke feiten over schoonmaken

Schoonmaken is voor de een heerlijk werk maar voor de ander een klus waar tegenop gezien wordt. Met deze 10 leuke feiten over schoonmaken wordt het in ieder geval een stukje leuker. Als allround schoonmaakbedrijf horen wij nog wel eens grappige en leuke verhalen. Vandaar dat we in deze blog 10 van dit soort verhalen over schoonmaken delen. Lees snel verder. Op zoek naar een bedrijf die schoonmaak diensten verleent? Neem dan gerust even contact met ons op.

1. Schoonmaken maakt gelukkig

Verklaart de nummer 1 van de 10 leuke feiten over schoonmaken waarom onze schoonmakers altijd zo vrolijk zijn? Ze lopen fluitend over de werkvloer en zijn altijd in voor een praatje. Van schoonmaken wordt u gelukkig! Althans, zo komt uit onder andere onderzoek van Oxford CBT naar voren. Schoonmaken zou net zo goed zijn voor stress levels als mindfulness activiteiten zoals yoga en mediteren. Dit komt mede doordat schoonmaken een fysieke activiteit is. Daarover gaat ons tweede feitje in deze 10 leuke feiten over schoonmaken!

2. Met schoonmaken calorieën verbranden

Wist u dat u met uw huis schoonmaken al snel zo’n 1000 calorieën kunt verbranden? Voor hardlopen bestaat er een vuistregel dat u ongeveer 1 kcal per kg lichaamsgewicht per km kunt verbranden. Hoeveel is dit voor schoonmaken? Uiteraard zullen de cijfers net als bij hardlopen per persoon variëren, maar voor stofzuigen is dit ongeveer 250 kcal, badkamer reinigen 400 kcal, vloer dweilen 300 kcal en de afwas doen 150 kcal! U bent met schoonmaken zomaar meer dan 1000 calorieën aan het verbranden. Hoever hardlopen voor 1000 calorieën verbranden? U zou met 70 kg lichaamsgewicht zomaar 14 km moeten hardlopen!

3. Hoeveel mensen hebben een schoonmaker?

Nog een leuk feitje; wist u dat 1,5 miljoen huishoudens in Nederland een schoonmaker hebben? Wij vonden dit feitje op Wikipedia: het hebben van een huishoudster, werkster of schoonmaakster (en uiteraard kan dit zowel een man als een vrouw zijn) is tegenwoordig heel normaal. Zeker voor zakelijke partijen is het inschakelen van een bedrijf voor het schoonmaken van gemeenschappelijke ruimtes, kantoren, winkels en werkplaatsen heel normaal. Wanneer u dit nog niet doet of nooit overwogen heeft, ga dan eens het gesprek met ons aan. We laten graag de voordelen zien.

4. Schoonmaakmiddelen mixen

In een artikel op RTL Nieuws valt te lezen dat sommige schoonmaakmiddelen nooit maar dan ook nooit gemengd mogen worden! Bleek met azijn of ammoniak geeft chloramine; een stof waar u veel last van uw borst en longen van kunt krijgen! Controleer dus altijd de verpakking van schoonmaakmiddelen voor u ze bij elkaar doet. Ook al doet u geen geconcentreerde ammonia of azijn in de emmer, het kan in schoonmaakmiddelen wel verwerkt zijn. Hetzelfde geldt voor twee vergelijkbare schoonmaakmiddelen of gootsteenontstoppers mixen. Nog een voorbeeld: ook waterstofperoxide en azijn mag u nooit mengen. Kortom: ga bij voorkeur dus niet mengen!

5. Gekke schoonmaakmiddelen

Schoonmaken met cola tegen roest en kalk? Het kan! Polijsten met tandpasta? En koper poetsen met ketchup? Het kan allemaal! Wel moeten we erbij zeggen dat officiële schoonmaakmiddelen het werk vaak een stukje beter doen. Ook is de kans op onverwachte resultaten kleiner. Leuk om te weten: als professioneel schoonmaakbedrijf gebruiken wij voor schoonmaken al jaren dezelfde, zoveel mogelijk duurzame producten. Wij kunnen er blindelings op vertrouwen en het geeft ons een snelle en efficiënte werkwijze!

6. Er zijn veel reinigingsniveaus

Iemand die in de zorg werkt zal dit weten: er zijn meerdere niveaus van schoon. Te beginnen is er stofzuigen en afstoffen wat als doel heeft om oppervlaktes zoveel mogelijk stofvrij te maken. Dan is er het echte schoonmaken zoals sanitair reinigen, de keuken schoonmaken en dweilen: schoonmaken met nat heeft als doel vlekken te verwijderen en te ontsmetten. Ontsmetten is echter niet het oppervlak 100% vrij van micro-organismes maken. Ook desinfecteren betekent nog niet helemaal schoon. Het is een volgende stap, maar niet de laatste stap van schoonmaken. Dat is namelijk steriliseren; na steriliseren zouden de levende micro-organismen dood moeten zijn. 

7. Niet ieder schoonmaakbedrijf is hetzelfde

Zijn alle schoonmaakbedrijven vergelijkbaar? Zeker niet! Schoonmaken is maatwerk. Als schoonmaakbedrijf richten wij ons per ruimte en per wens op een ander schoonmaak niveau. Dit scheelt aanzienlijk in de prijs! Wij werken bovendien met zoveel mogelijk duurzame, natuurlijke reinigingsmiddelen. Ook dit doet lang niet ieder schoonmaakbedrijf. Maar goed, met de hoeveelheid schoonmaak klussen die wij doen, gaan er ook vele liters reinigingsmiddelen doorheen. Over duurzaamheid nadenken hoort er daarom gewoon bij!

8. Schoonmaken is een bron van ruzie

Wist u dat veel stellen ruzie maken over het huishouden doen? Of de een doet meer dan de ander, of beide houden er een ander idee van wat schoonmaken is op na. We hebben het werkelijk over alle taken; van de afwas doen tot badkamer en toilet reinigen en tot stofzuigen. Als wij één tip mogen geven: doe beide een klein bedrag in het huishoudpotje en laat het schoonmaken aan ons over. Wij doen het graag en het houdt uw relatie beter!

9. Auto interieur laten reinigen

De website Automobiel Management geeft aan dat een auto-interieur gemiddeld 700 schadelijke bacteriën kan bevatten! Wanneer u wel eens achter het stuur een broodje eet of na het rijden zonder eerst handen te wassen aan uw gezicht zit, kunt u enorm veel bacteriën binnenkrijgen! Uw auto-interieur periodiek goed laten reinigen is daarom zeker aan te raden. Wanneer u dit zelf gaat doen, kies dan de juiste reinigingsmiddelen. Denk aan de niveaus van schoonmaken; u wilt voor het stuur, de versnellingspook, handrem en de bedieningspanelen zeker het niveau van ontsmetten of desinfecteren behalen. Wist u dat ongeveer 10% van de bestuurders nooit zijn auto schoonmaakt?

10. 150 dollar boete voor toilet niet doorspoelen

Op de website Azië.nl kwamen we dit interessante feitje over schoonmaken tegen. Bent u in Singapore en spoelt u na uw toiletbezoekje niet door? Dan kan dit u een boete opleveren van maar liefst 150 dollar! Gaat u naar dit land? Lees dan ook de overige wetten even goed door. Voor thuis naakt rondlopen kan een boete van 2000 dollar gegeven worden of drie maanden cel! Gaat u duiven voeren? De boete hiervoor bedraagt 500 dollar!

Heeft u een leuk weetje voor ons? 

Bij Schoonmaakbedrijf Acacia zijn we dol op leuke weetjes en verhalen. Vandaar dat we tijdens de schoonmaakklus ook altijd graag een praatje maken. Heeft u een leuk weetje voor ons? Deel deze dan als we bij u schoon komen maken, of neem gerust contact op!

Kantoorschoonmaakacacia
Kantoor schoonmaak acacia
Kantoor schoonmaak

Waarom kiezen voor Acacia schoonmaakdiensten?

Meer dan 10 jaar ervaring

Al sinds 2012 verzorgen wij alle schoonmaak en facilitaire diensten die daarbij horen voor onze zakelijke- en particuliere klanten.

24/7 bereikbaar

Schoonmaakbedrijf Acacia staat dus 7 dagen per week 24 uur per dag voor u klaar
Acacia hecht aan het maatschappelijk belang in haar werkzaamheden.

Altijd schoon en Coronavirus vrij

Specialist in corona desinfectie. Opdrachten kunnen binnen 24 uur / 7 dagen per week door ons voor u gerealiseerd worden.

Onze klanten over ons

Tessa Middelbosch
Tessa Middelbosch
2022-04-28
Goed schoonmaakbedrijf. Werkt snel, professioneel en zijn erg flexibel.
Sébastien De Wolf
Sébastien De Wolf
2022-04-27
(apr.2021) The cleaning service was impeccable. Asya's attitude screams professionalism : efficient communication, right on time, friendly staff and proud when delivering the result. (Apr.2022) Worked with them again : reliable, friendly, excellent result
Gulcan Durgun
Gulcan Durgun
2022-04-15
Wat een geweldige bedrijf, Allemaal toppers aan het werk! Heb al meerdere keren met Asya en haar bedrijf samen gewerkt. Ze zijn nummer 1 in de schoonmaak! Vanochtend gebeld en begin middag konden ze al komen geweldige service. Ik zeg Doen!
Marieke van der Waal
Marieke van der Waal
2021-11-14
Op vrijdagavond heb ik Acacia gebeld, met de vraag of ze wegens een noodgeval zaterdag zouden kunnen langskomen. Ze waren heel erg vriendelijk aan de telefoon en zaterdagmiddag stonden er drie mensen ons hele huis schoon te maken (eigen, hele goede spullen bij zich). Ontzettend aardige mensen, geen moeite was te veel. Ons huis is nog nooit zo schoon geweest 😉 !!! Dus: een echte aanrader - wij gaan zeker vaker gebruik maken van de diensten van Acacia, en kunnen ze van harte aanbevelen.
A Dekker
A Dekker
2021-11-13
Cleaned everything, and I mean: everything! Much better than we could have ever done - so nice to move into a really clean house (and the sellers had already cleaned it?). No vomplaints at all, can only recommend.
Pieter de Boer
Pieter de Boer
2021-11-13
Very good company; cleane our (dirty) rental house perfectly. Didn't leave the house til everythinkg was done - which took a much longer time then expected (the house was a lot dirtier if youlooked up close). 10 stars, would recommend.
Steven de Jager
Steven de Jager
2021-11-13
Hele aardige mensen; op tijd. Hebben ons huis (140m2) perfect schoongemaakt, van onder tot boven. Nog nooit een keuken zo zien blkinken! Ik kan Acacia van harte aantraden.
Arno Bornkamp
Arno Bornkamp
2021-07-07
Heel goed, snel en prettig
Victor van Asselt
Victor van Asselt
2021-06-01
Professionele service, hands-on, korte lijnen. Zeer goede opleveringsschoonmaak (2X). Klasse en veel dank.

Direct een

offerte aanvragen

 Wij ontzorgen u met onze schoonmaakdiensten.

Hoofdkantoor

020-7892943

06-81738041
info@schoonmaakbedrijfacacia.nl
Johan van Hasseltweg 96 1022 WX Amsterdam

Noodgeval

 0681738041 

Verkoop

020-7892943

9 + 4 =

Schoonmaakbedrijf Acacia