10 tips om uw woning schoon te maken

Een schoon huis is heerlijk: het ruikt lekker, oppervlaktes voelen schoon aan en u kunt onverhinderd door heldere ramen kijken. Voor iedereen zal dit als een droom klinken, maar veel mensen vinden schoonmaken een nachtmerrie. Toch is het schoonmaken van uw woning een fluitje van een cent. Als professioneel schoonmaakbedrijf kunnen we in één dagdeel een huis van boven tot onder helemaal schoonmaken. Voor u zou stofzuigen, het sanitair reinigen en spullen opruimen toch ook in een paar uur per week klaar moeten zijn? Wij van Schoonmaakbedrijf Acacia hebben in de afgelopen 10 jaar onze eigen efficiënte werkwijze ontwikkeld. In dit artikel geven we 10 tips om uw woning schoon te maken. Lees snel verder of neem direct contact op voor advies op maat.

Help; ik krijg mijn huis niet schoon!

Lukt het u niet uw huis schoon te krijgen? Laat ons dan eens langskomen. We maken dan grondig schoon waardoor u en vanuit deze schone basis is het een stuk makkelijker om het bij te houden. U kunt ook ons regelmatig langs laten komen voor de schoonmaak. Een combinatie waarbij u zelf bepaalde dingen doet en wij de rest is ook mogelijk. Neem contact op om uw wensen en problemen te bespreken; wij hebben altijd een oplossing.

Hoe maakt u het huis goed schoon?

Mijn huis is altijd vuil: ervaart u dit? Dan is het tijd om uw huis goed schoon te maken én schoon te houden. Kiest u voor uw huis schoonmaken een bedrijf of doet u het zelf? Als u de woning schoonmaak uitbesteedt aan een professional, bent u ervan verzekerd dat uw woning écht schoon wordt gemaakt. Door een professional regelmatig terug te laten komen, houdt u uw huis gemakkelijk schoon.

Tip 1. Huis opgeruimd houden

Hoe houdt u uw huis schoon en opgeruimd? De eerste tip is om voor alle spullen een vaste plek te vinden. Wanneer u moeite met schoonmaken heeft, is de kans groot dat u ook moeite heeft met opruimen. Een goed opgeruimd huis is namelijk sneller schoon te maken. Zorg ervoor dat u zo min mogelijk losse spullen rond heeft slingeren. Berg alles op in kasten die het liefst ook te sluiten zijn met deurtjes. Zo komt er geen stof in en hoeft u de inhoud maar eens per jaar schoon te maken. Voorkom ‘hoopjes’; dat zijn bijvoorbeeld stapels post, bakjes met rommeltjes erin, troep op het aanrecht of op de eettafel etc. Alles wat uw huis binnenkomt, legt u meteen op een vaste plek. Investeer in kasten, organizers en andere opbergplekken voor het behoud van een opgeruimd huis. 

Tip 2. Hanteer een vaste volgorde

Iedere schoonmaak sessie begint met opruimen. Zo werken onze schoonmakers ook. Ze ruimen hun ‘werkomgeving’ op om daarna efficiënt en snel schoon te maken. Wanneer u Schoonmaakbedrijf Acacia inschakelt, krijgt u deze tips ook tijdens de eerste schoonmaakbeurt. Onze schoonmakers willen zelf ook efficiënt werken en zullen dus proactief helpen om uw huis altijd netjes en schoon te houden. Na het opruimen volgt het stofzuigen, zo komt er geen stof in het schoonmaakwater. Daarna is het tijd voor het dweilen van vloeren die gedweild kunnen worden en het reinigen van oppervlaktes die afgenomen kunnen worden.

Tip 3. Gebruik het juiste schoonmaakmiddel

Lang boenen en schrobben is vaak niet nodig. Er zijn veel handige reinigingsmiddelen die schoonmaken makkelijk maken. Een goede ontvetter is essentieel bij het reinigen van de keuken en een kalkverwijderaar is voor de badkamer onmisbaar. Wij van Schoonmaakbedrijf Acacia gebruiken altijd duurzame reinigingsmiddelen mits deze beschikbaar zijn. Schoonmaken met milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen is bovendien prettiger voor uw gezondheid. Lees altijd goed de handleiding als u zelf aan de slag gaat; sommige middelen moet u namelijk laten intrekken. Controleer ook of de reinigingsmiddelen geen schade aan de ondergrond geven. Dat is vooral belangrijk bij het reinigen van natuursteen, chroom, koper en andere materialen die gevoelig zijn. Controleer ook of naspoelen nodig is.

Tip 4: Maak van schoonmaken een routine

Wat moet u elke dag schoonmaken? Als u geen vaatwasser heeft moet u dagelijks de afwas doen. Zorg ervoor dat u de keuken na iedere kooksessie optisch schoon achterlaat. Wij raden u aan om de keuken minimaal eens per week grondig, hygiënisch schoon te maken. Droog de badkamer na het douchen af. Door dit dagelijks in een paar minuten te doen, bespaart u veel tijd met de wekelijkse schoonmaak van de badkamer. Doe regelmatig een wasje in de machine en laat deze daarna drogen. Door dit regelmatig te doen, merkt u er weinig van en ligt het niet in de weg wanneer u de wekelijkse schoonmaak doet. De volgende tip in de 10 tips om uw woning schoon te maken, gaat over de schoonmaakklussen zelf.

Tip 5: Een huis schoonmaken met een stappenplan

Onze schoonmakers en schoonmaaksters werken zo efficiënt doordat ze een stappenplan volgen. Zoals u in de vorige tips hebt gelezen, is het aan te raden om een vaste volgorde van schoonmaken te hanteren. Per schoonmaakklus volgen wij dan ook een vast stappenplan. Voor het toilet schoonmaken bijvoorbeeld, laten we eerst reinigingsmiddelen in de pot intrekken. We doen de toiletborstel hierin zodat deze ook door de reinigingsmiddelen hygiënisch schoon wordt. Terwijl de reinigingsmiddelen hun werk doen, maken we de deurknop en andere knoppen schoon met een doekje. Daarna volgt het deksel van de wc, dan de bril en dan de pot zelf. Zo wordt het doekje pas op het laatste moment écht vies. Een andere volgorde zou niet hygiënisch zijn. Voor verschillende diensten gelden er overigens verschillende stappenplannen; een woning schoonmaak is immers anders dan een kantoor schoonmaak.

Tip 6. maak slim gebruik van reinigingsmiddelen

Zoals het voorbeeld van het toilet schoonmaken, kunt u voor iedere klus een stappenplan maken. Slim en efficiënt schoonmaken is altijd een combinatie van weten wat u moet doen en het uzelf zo makkelijk mogelijk maken. Gebruik de reinigingsmiddelen om vuil los te weken en gebruik daarna de beste schoonmaak accessoires om het werk te doen. Denk aan een goede schoonmaak doek, dweil, emmer, borstel, telescoopsteel, stofzuiger en meer. Verdiep u in welke schoonmaakbenodigdheden er zijn om uw klus zo gemakkelijk mogelijk te maken. U kunt ook van onze professionals leren wanneer zij bij u schoonmaken.

Tip 7. Schakel een schoonmaakbedrijf in

Dit is een wat andere tip in de 10 tips om uw woning schoon te maken, maar wel zo belangrijk. Sommige mensen zeggen gewoon “ik maak nooit schoon”, en leggen zich erbij neer dat dit gewoon niet het werk voor hen is. Net als dat niet iedereen zijn of haar eigen tuin werk doet en een tuinman of tuinvrouw langs laat komen. Met schoonmaakwerk is het hetzelfde: voor sommige mensen is het gewoon niet weggelegd. Voor ons is schoonmaken een passie, we vinden het prachtig werk en genieten zowel van het uitvoeren als van het resultaat. Ook het contact met mensen dat erbij komt kijken vinden we leuk. Als u dus liever uw schoonmaak werk uitbesteedt, neem dan gerust contact met ons op. Lees hier meer over de voordelen van een schoonmaakbedrijf.

Tip 8. Maak schoonmaken leuk voor uzelf

Zet de ramen open zodat er frisse lucht in huis komt, maak een kopje koffie of thee voor wat extra energie en zet actieve muziek op. Trek comfortabele kleding aan die best vies mag worden. Kortom, doe alles om van het schoonmaken een aangename activiteit te maken. Zie het als een work-out, waarbij u uw armen traint tijdens een kleed uitkloppen, stappen zet en calorieën verbrandt tijdens het stofzuigen en dweilen. Door alles bij elkaar te nemen verbrandt u zo honderden calorieën tijdens één schoonmaak sessie!

Tip 9. Combineer schoonmaak en onderhoud

Schoonmaken en onderhouden gaan hand in hand samen. Een natuurstenen vloer na het dweilen impregneren is daar een mooi voorbeeld van. Na de badkamer te reinigen het putje preventief ontstoppen met een ontstoppingsmiddel is nog zo’n voorbeeld. In overleg zetten onze schoonmakers graag dat extra stapje waardoor wij niet alleen schoonmaken, maar de ruimte mooier maken en het wooncomfort verhogen. 

Tip 10. Voorkom ongedierte

Bij de 10 tips om uw woning schoon te maken, hebben we het gehad over het reinigen. Een ander belangrijk aspect van de woning schoonmaken, is het weghouden van ongedierte. Wanneer u uw keuken gaat reorganiseren, kies dan afsluitbare potten en bakjes om voedsel in op te slaan. Dit voorkomt ongedierte. Bewaar wasgoed nooit open in de badkamer, want vocht zal zilvervisjes aantrekken. Zet uw kledingkasten regelmatig open om motten te voorkomen. Klop dekens en kussens uit en zuig het matras af om huisstofmijt tegen te gaan. Ook afstoffen en stofzuigen is hiervoor essentieel!

Welke huis schoonmaaktips hebben jullie nog meer?

De basis is dus uw huis opgeruimd en netjes houden door voor spullen een vaste plek te bepalen. Dit kunt u zo ver doortrekken als u wilt. Spullen kunnen in een kast, en in de kast kunt u voor losse spullen weer afsluitbare bakken gebruiken. Gooi spullen die u niet gebruikt vooral weg. Na het opruimen wordt schoonmaken veel makkelijker. Vervolgens kunt u met de stofzuiger overal bij zonder dat u spullen opzij hoeft te leggen. U maakt daardoor sneller en beter schoon.

Neem contact op

Tot zover de 10 tips om uw woning schoon te maken. We nodigen u van harte uit om contact met ons op te nemen om meer te weten te komen over onze schoonmaakdiensten. In de afgelopen tien jaar zijn we alle situaties al wel eens tegengekomen. U hoeft zich niet te schamen voor een vies huis of een rommelige werkplek, het is immers ons werk om deze weer schoon te maken. Neem contact op en laat uw huis op zeer korte termijn grondig reinigen.

Kantoorschoonmaakacacia
Kantoor schoonmaak acacia
Kantoor schoonmaak

Waarom kiezen voor Acacia schoonmaakdiensten?

Meer dan 10 jaar ervaring

Al sinds 2012 verzorgen wij alle schoonmaak en facilitaire diensten die daarbij horen voor onze zakelijke- en particuliere klanten.

24/7 bereikbaar

Schoonmaakbedrijf Acacia staat dus 7 dagen per week 24 uur per dag voor u klaar
Acacia hecht aan het maatschappelijk belang in haar werkzaamheden.

Altijd schoon en Coronavirus vrij

Specialist in corona desinfectie. Opdrachten kunnen binnen 24 uur / 7 dagen per week door ons voor u gerealiseerd worden.

Onze klanten over ons

Tessa Middelbosch
Tessa Middelbosch
2022-04-28
Goed schoonmaakbedrijf. Werkt snel, professioneel en zijn erg flexibel.
Sébastien De Wolf
Sébastien De Wolf
2022-04-27
(apr.2021) The cleaning service was impeccable. Asya's attitude screams professionalism : efficient communication, right on time, friendly staff and proud when delivering the result. (Apr.2022) Worked with them again : reliable, friendly, excellent result
Gulcan Durgun
Gulcan Durgun
2022-04-15
Wat een geweldige bedrijf, Allemaal toppers aan het werk! Heb al meerdere keren met Asya en haar bedrijf samen gewerkt. Ze zijn nummer 1 in de schoonmaak! Vanochtend gebeld en begin middag konden ze al komen geweldige service. Ik zeg Doen!
Marieke van der Waal
Marieke van der Waal
2021-11-14
Op vrijdagavond heb ik Acacia gebeld, met de vraag of ze wegens een noodgeval zaterdag zouden kunnen langskomen. Ze waren heel erg vriendelijk aan de telefoon en zaterdagmiddag stonden er drie mensen ons hele huis schoon te maken (eigen, hele goede spullen bij zich). Ontzettend aardige mensen, geen moeite was te veel. Ons huis is nog nooit zo schoon geweest 😉 !!! Dus: een echte aanrader - wij gaan zeker vaker gebruik maken van de diensten van Acacia, en kunnen ze van harte aanbevelen.
A Dekker
A Dekker
2021-11-13
Cleaned everything, and I mean: everything! Much better than we could have ever done - so nice to move into a really clean house (and the sellers had already cleaned it?). No vomplaints at all, can only recommend.
Pieter de Boer
Pieter de Boer
2021-11-13
Very good company; cleane our (dirty) rental house perfectly. Didn't leave the house til everythinkg was done - which took a much longer time then expected (the house was a lot dirtier if youlooked up close). 10 stars, would recommend.
Steven de Jager
Steven de Jager
2021-11-13
Hele aardige mensen; op tijd. Hebben ons huis (140m2) perfect schoongemaakt, van onder tot boven. Nog nooit een keuken zo zien blkinken! Ik kan Acacia van harte aantraden.
Arno Bornkamp
Arno Bornkamp
2021-07-07
Heel goed, snel en prettig
Victor van Asselt
Victor van Asselt
2021-06-01
Professionele service, hands-on, korte lijnen. Zeer goede opleveringsschoonmaak (2X). Klasse en veel dank.

Direct een

offerte aanvragen

 Wij ontzorgen u met onze schoonmaakdiensten.

Hoofdkantoor

020-7892943

06-81738041
info@schoonmaakbedrijfacacia.nl
Johan van Hasseltweg 96 1022 WX Amsterdam

Noodgeval

 0681738041 

Verkoop

020-7892943

13 + 3 =

Schoonmaakbedrijf Acacia