5 redenen waarom een schone werkplek belangrijk voor u is

Iedereen weet dat het prettiger werken is in een schone, opgeruimde werkplek. Als specialist in reiniging, geven wij graag onze 5 redenen waarom een schone werkplek belangrijk voor u is. Deze redenen zijn divers doordat wij niet alleen kantoren schoonmaken, maar ook andere soorten werkplekken. Met onze allround schoonmaak werkzaamheden doen wij veel ervaring op. En dat voor al meer dan 10 jaar! Wij delen onze kennis graag; we doen dat middels artikelen op onze website en persoonlijk advies. Het liefst komen we persoonlijk in contact. In een vrijblijvend gesprek kunnen we, op maat, adviseren over hoe vaak en op welke wijze de werkplek gereinigd dient te worden. Neem nu contact op of lees verder om alvast inspiratie op te doen: de 5 redenen waarom een schone werkplek belangrijk voor u is.

Waarom is een schone werkplek belangrijk?

De 5 redenen waarom een schone werkplek belangrijk voor u is, zijn onder te verdelen in hygiëne en gezondheid, veiligheid, productiviteit, werkplezier en aansprakelijkheid. Alle redenen zijn even belangrijk, maar afhankelijk van uw situatie kan op de ene reden meer nadruk liggen dan op de andere. Om een simpel voorbeeld te geven: een ziekenhuis dient hygiënisch schoon te zijn, terwijl een garagebedrijf veilig schoon moet zijn. Lees met dit verschil in gedachten onze 5 redenen waarom een schone werkplek belangrijk voor u is.

1. Hygiëne en gezondheid

De belangrijkste van de 5 redenen waarom een schone werkplek belangrijk voor u is, is dubbelzijdig. Hygiëne en gezondheid staan op nummer 1 als reden om een werkplek schoon te maken. Vreemd genoeg kan dit tegenstrijdig zijn. Bij schoonmaakbedrijf Acacia werken we zoveel mogelijk met milieuvriendelijke en ecologisch verantwoorde schoonmaakmiddelen. Deze middelen maken net zo goed schoon als chemische reinigingsmiddelen, maar zijn beter voor de gezondheid van mens, dier en milieu. Meer over de gezondheidsgevolgen van reinigingsmiddel zijn te lezen op Gezondheidsnet. Hoe pakken wij van Acacia het schoonmaken aan?

Waarom is het belangrijk om schoon te maken?

Hygiëne en gezondheid staan op 1 van de 5 redenen waarom een schone werkplek belangrijk voor u is. Als schoonmaakbedrijf werken onze mensen de hele dag met reinigingsmiddelen. Voor hun veiligheid en uw veiligheid kiezen wij milieuvriendelijke en ecologisch verantwoorde schoonmaakmiddelen. Wij maken sanitaire ruimtes altijd hygiënisch schoon. Voor andere ruimtes bespreken wij het gewenste schoonmaak niveau. Ter voorbeeld: vaak worden de bureaus, computers, deurknoppen etc. hygiënisch schoon gemaakt om bacterievorming tegen te gaan. Schoonmaken draagt bij aan het tegengaan van ziektes door bacteriën en virussen. Oppervlaktes van vloeren en vensterbanken worden alleen stofvrij schoongemaakt.

2. Veiligheid

Veiligheid is bij schoonmaken bijzonder belangrijk. Het is de nummer 2 van de 5 redenen waarom een schone werkplek belangrijk voor u is. Om de invloed van schoonmaken van werkplekken op veiligheid te bespreken, verlaten we het kantoor. In de maakindustrie moeten werkplaatsen schoon en opgeruimd zijn om de veiligheid te waarborgen. Juist in deze industrieën kan veiligheid in het gedrang komen door rommel en vuil. Denk aan signalering die onleesbaar wordt of een vloer die glad wordt door stof, vocht of vuil. Ook tijdens de schoonmaak is veiligheid belangrijk. Denk aan een waarschuwingsbord tijdens het dweilen van de vloer!

Bespreek uw wensen met een specialist

Schoonmaakwerk wordt nog te vaak gezien als een universele dienst terwijl het tegendeel waar is. Uw bedrijf staat centraal in onze aanpak en wij maken een plan op maat. Wanneer u bijvoorbeeld luchtreinigingssystemen heeft, kunnen wij meestal ook de reiniging daarvan verzorgen. Heeft u naast binnenruimtes ook buitenruimtes die opgeruimd of schoongemaakt moeten worden? Geef uw wensen bij de kennismaking aan. Zowel voor een eenmalige schoonmaakklus als het periodiek schoonhouden van werkplekken kunnen wij maatwerk leveren. Het is juist dit maatwerk wat onze klanten waarderen. Hoe beter u aangeeft wat uw wensen zijn, des te beter kunnen wij het reinigingswerk uitvoeren.

3. Productiviteit

De productiviteit van medewerkers kan omhoog gaan in een schone werkplek. Voor de industrie spreekt dit voor zich; een schoon werkstation hoeft voor of tijdens het uitvoeren van werk niet nog schoon gemaakt te worden en materieel kan snel gevonden worden. Maar ook bij een kantoor schoon laten maken kunt u een effect op de productiviteit verwachten. Een schone ruimte met frisse lucht is goed voor de gezondheid. Uitval door ziekte afkomstig van een bacterie of virus kan lager zijn. Een ander concreet voorbeeld: iemand kan van te weinig frisse lucht hoofdpijn krijgen en daardoor afgeleid zijn of eerder naar huis gaan. In een schone omgeving werken mensen nu eenmaal lekkerder.

4. Werkplezier

Niemand is graag in een vuile omgeving. Ook op de werkplek spreekt dit voor zich. Vuil sanitair, een stoffig kantoor of een vies toetsenbord? Het is bij medewerkers een grote bron van ergernis. Het kan zelfs zo erg zijn dat iemand liever niet meer op kantoor of bij een werkgever wil werken. Daartegenover staat dat mensen zich in een schone werkomgeving prettig voelen en met plezier naar hun werk gaan. Soms is een werkgever of bedrijfsleider die al lang bij een bepaald bedrijf werkt blind geworden voor de vuile werkplek. Een objectief kennismakingsgesprek van een reinigingsspecialist kan dan een verrassende uitkomst geven!

Plan nu een kennismaking in; wij komen graag bij u langs.

5. Aansprakelijkheid

Bij bedrijfsongevallen zal altijd naar de situatie waarin het ongeval plaatsvond gekeken worden. Wanneer het ongeval voorkomen kon worden indien er goed schoongemaakt was, dan kan dit tot een verantwoordelijkheid door nalatigheid leiden. Denk ook aan gezondheidsklachten die medewerkers jaren later nog kunnen ervaren van het werken in een vuile werkplek. Aan de lijst met 5 redenen waarom een schone werkplek belangrijk voor u is, mag aansprakelijkheid niet ontbreken.

Wat zijn de voordelen van een goede hygiëne voor de werkgever?

Werkplekken laten schoonmaken brengt kosten met zich mee. Bij schoonmaakbedrijf Acacia komen we graag in contact. We maken altijd een gratis offerte waarin we duidelijk vermelden wat de kosten van ons schoonmaakbedrijf zijn. Door het reinigingsniveau af te spreken, heeft u zelf veel invloed op de kosten. Doordat wij in regio Amsterdam schoonmaak aanbieden, houden wij de reistijden zo kort mogelijk. En met onze ervaring werken we efficiënt en snel. De investering verdient zichzelf vaak terug in de vorm van een hogere productiviteit en een lager ziekteverzuim.

Schoonmaakbedrijf voor winkels, kantoren, hotels en meer

Schoonmaakbedrijf Acacia is een allround schoonmaakbedrijf. Van schoonmaak kantoor tot winkel en van hotel tot particuliere woning: wij doen het allemaal. Overal zien wij de voordelen terug. Wat is belangrijk aan een schone winkel? Een klant zal het verblijf in een schone winkel als prettiger beoordelen dan in een stoffige of vuile winkel. Voor de schoonmaak hotel geldt uiteraard hetzelfde; een vuile hotelkamer zal onherroepelijk tot slechte reviews leiden. Wij van schoonmaakbedrijf Acacia zijn ongelofelijk trots op het vertrouwen dat onze klanten in ons stellen. Onze beoordeling van een 4,8/5 op Google Reviews zegt eigenlijk al genoeg.

Plan uw adviesgesprek in

Dit waren de 5 redenen waarom een schone werkplek belangrijk voor u is. Wat echter belangrijk voor u persoonlijk is, bespreken we in een gratis en vrijblijvend adviesgesprek. Zoekt u een schoonmaakbedrijf voor periodieke schoonmaak of eenmalig? Of wilt u uw huidige schoonmaakbedrijf vergelijken? Wij komen graag met u in contact. Wij zijn open en transparant over onze tarieven en reinigingsmethodes. Zoals u heeft kunnen lezen maken wij op een zoveel mogelijk milieuvriendelijke manier schoon. We stellen onze medewerkers en u als klant voorop. 

Vertrouwde gezichten

Wij werken per klant met vaste schoonmakers. Zo leert u úw schoonmaker(s) kennen en kunnen wij onze werkzaamheden geheel naar volle tevredenheid uitvoeren. Maak kennis met de specialisten van schoonmaakbedrijf Acacia.

Kantoorschoonmaakacacia
Kantoor schoonmaak acacia
Kantoor schoonmaak

Waarom kiezen voor Acacia schoonmaakdiensten?

Meer dan 10 jaar ervaring

Al sinds 2012 verzorgen wij alle schoonmaak en facilitaire diensten die daarbij horen voor onze zakelijke- en particuliere klanten.

24/7 bereikbaar

Schoonmaakbedrijf Acacia staat dus 7 dagen per week 24 uur per dag voor u klaar
Acacia hecht aan het maatschappelijk belang in haar werkzaamheden.

Altijd schoon en Coronavirus vrij

Specialist in corona desinfectie. Opdrachten kunnen binnen 24 uur / 7 dagen per week door ons voor u gerealiseerd worden.

Onze klanten over ons

Tessa Middelbosch
Tessa Middelbosch
2022-04-28
Goed schoonmaakbedrijf. Werkt snel, professioneel en zijn erg flexibel.
Sébastien De Wolf
Sébastien De Wolf
2022-04-27
(apr.2021) The cleaning service was impeccable. Asya's attitude screams professionalism : efficient communication, right on time, friendly staff and proud when delivering the result. (Apr.2022) Worked with them again : reliable, friendly, excellent result
Gulcan Durgun
Gulcan Durgun
2022-04-15
Wat een geweldige bedrijf, Allemaal toppers aan het werk! Heb al meerdere keren met Asya en haar bedrijf samen gewerkt. Ze zijn nummer 1 in de schoonmaak! Vanochtend gebeld en begin middag konden ze al komen geweldige service. Ik zeg Doen!
Marieke van der Waal
Marieke van der Waal
2021-11-14
Op vrijdagavond heb ik Acacia gebeld, met de vraag of ze wegens een noodgeval zaterdag zouden kunnen langskomen. Ze waren heel erg vriendelijk aan de telefoon en zaterdagmiddag stonden er drie mensen ons hele huis schoon te maken (eigen, hele goede spullen bij zich). Ontzettend aardige mensen, geen moeite was te veel. Ons huis is nog nooit zo schoon geweest 😉 !!! Dus: een echte aanrader - wij gaan zeker vaker gebruik maken van de diensten van Acacia, en kunnen ze van harte aanbevelen.
A Dekker
A Dekker
2021-11-13
Cleaned everything, and I mean: everything! Much better than we could have ever done - so nice to move into a really clean house (and the sellers had already cleaned it?). No vomplaints at all, can only recommend.
Pieter de Boer
Pieter de Boer
2021-11-13
Very good company; cleane our (dirty) rental house perfectly. Didn't leave the house til everythinkg was done - which took a much longer time then expected (the house was a lot dirtier if youlooked up close). 10 stars, would recommend.
Steven de Jager
Steven de Jager
2021-11-13
Hele aardige mensen; op tijd. Hebben ons huis (140m2) perfect schoongemaakt, van onder tot boven. Nog nooit een keuken zo zien blkinken! Ik kan Acacia van harte aantraden.
Arno Bornkamp
Arno Bornkamp
2021-07-07
Heel goed, snel en prettig
Victor van Asselt
Victor van Asselt
2021-06-01
Professionele service, hands-on, korte lijnen. Zeer goede opleveringsschoonmaak (2X). Klasse en veel dank.

Direct een

offerte aanvragen

 Wij ontzorgen u met onze schoonmaakdiensten.

Hoofdkantoor

020-7892943

06-81738041
info@schoonmaakbedrijfacacia.nl
Johan van Hasseltweg 96 1022 WX Amsterdam

Noodgeval

 0681738041 

Verkoop

020-7892943

3 + 2 =

Schoonmaakbedrijf Acacia