7 redenen waarom glasbewassing zo belangrijk is

Wat zijn 7 redenen waarom glasbewassing zo belangrijk is? Glasbewassing, ook wel ramen lappen of ruiten reinigen genoemd, is essentieel voor de beleving en het behoud van een pand. Wat doet een glazenwasser? Een glazenwasser reinigt de ramen, maar doet eigenlijk meer dan dat. Ook niet iedere glazenwasser werkt hetzelfde. De verschillen zijn groot. Alles over dit onderwerp komt voorbij in de 7 redenen waarom glasbewassing zo belangrijk is. Ruiten reinigen doet immers veel meer met het pand dan alleen het vuil van de ramen halen. Lees verder.

Allround schoonmaakbedrijf

U bent misschien op zoek naar een glazenwasser of u twijfelt tussen een glazenwasser inhuren of zelf de ramen lappen. Als allround schoonmaakbedrijf zijn wij van Acacia u graag van dienst. Met meer dan 10 jaar ervaring in alle schoonmaakwerkzaamheden, adviseren we bovendien graag. Waarom advies bij glasbewassing zo belangrijk is? Ook dat leest u in dit artikel. Direct contact opnemen kan natuurlijk ook.

1. Schone ramen zorgen voor een representatief pand

Schone ramen geven een transparant en net uiterlijk aan het pand. U kent vast de gezegde “ogen zijn de vensters van de ziel” en voor een pand zou eigenlijk hetzelfde gezegd kunnen worden. We hoeven u niet meer te vertellen dat we met passie schoonmaken, want dat is nu direct duidelijk. Bij een pand schoonmaken staat bij ons altijd de mens centraal. Wij maken schoon om de beleving van het pand te verbeteren. Bij glasbewassing gaat het om een representatief exterieur van het pand en een verbetering van de beleving in het interieur.

2. Beleving van het pand verbeteren

Op reden 2 van 7 waarom glasbewassing zo belangrijk is, staat beleving. Wanneer u thuis de ramen gelapt heeft, of wanneer u een glazenwasser inhuurt en hij of zij is net geweest, dan merkt u dit direct. Het licht valt anders, details in het uitzicht vallen beter op en de ruimte voelt schoner en prettiger. Zowel voor een woning als werkplek zijn schone ramen een eye opener. Mensen waarderen een schone ruimte hoger dan een vuile ruimte. Voor woning, kantoor, winkel, hotel of ander type pand is dit allemaal van belang.

Het is belangrijk om een schoonmaakdienst te kiezen dat een divers scala aan diensten aanbiedt, zoals onder andere kantoorschoonmaakhotelschoonmaak en VVE-schoonmaak. Hierdoor heeft u voor al uw wensen slechts met één schoonmaakbedrijf te maken, wat u zowel tijd als geld bespaart.

3. Voorkomen schade aan ruiten

U zou kunnen denken dat eens per jaar, ten opzichte van eens per kwartaal of maandelijks, de ramen laten reinigen goedkoop is, maar klopt dat wel? Wanneer ruiten vies worden kan het glas beschadigen. Dit kan door intrekken van chemicaliën zijn; zuur kan glas bijvoorbeeld matteren. Ook vastzittend vuil zoals zand kan bij de schoonmaak tot krassen leiden. Wanneer ruiten echt vies zijn, kan het reinigen ervan tot schade leiden.

Kies bewust voor een glazenwasser

Nog te vaak leeft bij mensen het idee dat iedere glazenwasser hetzelfde is. Het tegendeel is waar. De manier van reinigen en de reinigingsmiddelen zijn erg divers. Bij het laten reinigen van zeer vuile ramen kan gemakkelijk schade ontstaan. Juist dan is een ervaren en kundige glazenwasser inschakelen aan te raden. Spreek daarna het periodiek ruiten laten reinigen af, zo komt u nooit weer in die situatie. Wij maken graag een offerte en bespreken ons plan van aanpak. Ook bij het periodiek reinigen van ramen kunt u het beste glazenwassers vergelijken. Want let op: niet alle reinigingsmiddelen zijn geschikt voor iedere soort gevel!

4. Schone ramen vergroten de veiligheid

Met schone ramen wordt de veiligheid vergroot. Een raam waar niet goed door naar buiten gekeken kan worden kan tot problemen leiden. Wij zien dit met name bij klanten van ons in de industrie. Ramen die intern uitkijken worden soms nooit schoongemaakt. Dit kan tot gevaarlijke of onwenselijke situaties leiden. Denk aan de ramen van een spuitcabine, laboratorium of de ramen van het kantoor van de wachtchef. De kracht van schoonmaakbedrijf Acacia is dat wij alle schoonmaakwerkzaamheden uitvoeren. De ramen wassen kan dus meegenomen worden bij de totaalreiniging van panden. Zo dragen wij ons steentje bij aan een prettige en veilige werkomgeving.

5. Waarde pand vergroten door ruiten reinigen

Van periodieke schoonmaak tot een eenmalige opleveringsschoonmaak; wij voeren het allemaal uit. Zeker bij een opleveringsschoonmaak creëren wij waarde. De beleving van een pand gaat omhoog en dat komt tot uiting in de waardering. Neem als voorbeeld de verkoop van een pand; daarbij worden wij regelmatig ingeschakeld om de ramen voor de bezichtiging nogmaals te reinigen. Deze reden komt overeen met de eerste 2 van 7 redenen waarom glasbewassing zo belangrijk is.

Het nakomen van afspraken

Bij de ramen lappen denkt men met name aan de buitenkant. Daar zit toch immers het vuil? Wanneer er onderzoek gedaan zou worden, dan zal blijken dat juist aan de binnenkant van de ramen veel bacteriën en schimmels kunnen zitten. Niet alleen in vochtige ruimtes is dit het geval, ook in kantoorpanden of winkels komt dit voor. Condens of vocht wat tegen het raam neerslaat kan een voedingsbodem worden voor schimmels en bacteriën. De ramen binnen en buiten hoeven niet even vaak gereinigd te worden; dit hangt af van de situatie. Wij maken een plan op maat dat past bij uw pand en uw budget.

Waarom glasbewassing?

Waarom is glasbewassing zo belangrijk? Omdat we inmiddels aardig wat reden genoemd hebben, en voor we afsluiten met de laatste van de 7 redenen waarom glasbewassing zo belangrijk is, vatten we de genoemde punten samen. Glasbewassing is zo belangrijk omdat het de beleving van het exterieur en interieur van het pand verbeterd. Door ramen periodiek te laten wassen voorkomt u aan de buitenkant schade door onder andere chemicaliën en zand. Aan de binnenzijde draagt het regelmatig reinigen van ruiten bij aan een hygiënisch schoon binnenklimaat.

7. Schoon leidt tot schoon

Wanneer de schoonmaker langskomt, zullen uw medewerkers, of in het geval van een VVE de bewoners, het gevoel hebben dat het pand goed verzorgd wordt. Een schone omgeving nodigt uit om deze zelf ook schoon achter te laten. De gebruikers van het pand merken dat u investeert in reiniging, waardoor u van hen hetzelfde mag verwachten. Andersom zal een vuil pand alleen maar leiden tot een gevoel van “het maakt toch niet uit” en rommeliger worden. Wij van schoonmaakbedrijf Acacia vinden de psychologie achter schoonmaak zeer interessant. Wij horen ook graag hoe u dit nu ervaart en welke problemen u eventueel wilt oplossen.

Neem contact met schoonmaakbedrijf Acacia op

Van een gesprek met een ervaren schoonmaakbedrijf zult u altijd iets leren, toch? In onze ervaring is dit zeker zo. Wij delen onze kennis graag middels dit soort artikelen of middels een persoonlijk gesprek. Wij hebben een passie voor schoonmaken en gaan graag het gesprek aan. Bij ons werken zoveel mogelijk dezelfde schoonmakers altijd bij dezelfde klant; zo ontstaat een optimale samenwerking en is de schoonmaak telkens naar volle tevredenheid. Neem contact met ons op, wij horen graag van u. Na het gesprek kunnen wij u een vrijblijvende offerte sturen.

Schoonmaak winkel Acacia
Schoonmaak winkel Acacia
Schoonmaak winkel Acacia

Neem gerust contact met ons op voor advies

Wij hechten zeer veel waarde aan persoonlijk contact. Op deze manier kunnen we namelijk een relatie opbouwen voor de lange termijn en hopen wij dat u vaker van onze dienstverlening gebruik gaat maken. Het maakt niet uit of u bijvoorbeeld op zoek bent naar hotelschoonmaak of op zoek bent naar een vaste partij voor kantoorschoonmaak. Alle vragen zijn welkom en we informeren u graag over onze werkwijze. Als u daarom op zoek bent naar een schoonmaakbedrijf, wacht dan niet langer en neem vandaag nog contact op!

Een offerte op maat

Vul het onderstaande formulier in en vraag een offerte aan op maat.
Wij nemen binnen 24 uur contact met u op.

Vragen die niet kunnen wachten?
Onze collega’s staan voor u klaar. Bel nu naar 020-7892943.

Benieuwd naar wat we voor uw 
organisatie kunnen betekenen?

Vraag  gratis een vrijblijvende offerte op maat aan.

Neem gerust contact op voor meer informatie