Kantoor schoonmaken? Deze plekken worden het vaakst vergeten

Een schoon kantoor is niet alleen prettig om in te werken, maar het heeft ook een grote impact op de productiviteit en het welzijn van medewerkers. Toch zijn er bepaalde plekken in het kantoor die vaak vergeten worden tijdens het schoonmaken. In dit artikel zullen we deze plekken onder de loep nemen en enkele tips delen voor een grondige schoonmaak van het kantoor.

Het belang van een schoon kantoor

Een schoon kantoor is niet alleen esthetisch aantrekkelijk, maar het heeft ook een positieve invloed op de productiviteit van medewerkers. Onderzoeken tonen aan dat een schone en georganiseerde werkomgeving ervoor zorgt dat werknemers zich beter kunnen concentreren en efficiënter kunnen werken. Daarnaast draagt een schoon kantoor bij aan een positief imago en een professionele uitstraling naar klanten en bezoekers toe.

De invloed van een schoon kantoor op de productiviteit

Een rommelig en vies kantoor kan leiden tot afleiding en een gebrek aan focus. Als het bureau bezaaid is met stapels papier en rondslingerende voorwerpen, kan dit de productiviteit ernstig belemmeren. Een schone en georganiseerde werkplek daarentegen zorgt voor een betere concentratie en maakt het makkelijker om taken efficiënt af te handelen.

Daarnaast is het belangrijk om regelmatig schoon te maken om de hygiëne op kantoor te waarborgen. Een schoon kantoor vermindert de verspreiding van bacteriën en ziektekiemen, waardoor het risico op ziekte onder medewerkers wordt verminderd. Dit heeft niet alleen een positief effect op de productiviteit, maar ook op het algemene welzijn van de werknemers.

Bovendien kan een schoon kantoor bijdragen aan een positieve werksfeer. Een schone en frisse omgeving zorgt voor een prettige werkomgeving waarin medewerkers zich comfortabel en gemotiveerd voelen. Dit kan leiden tot een hogere werktevredenheid en een lager verloop van personeel.

Gezondheidsvoordelen van een schoon kantoor

Een schoon kantoor is niet alleen goed voor de productiviteit, maar ook voor de gezondheid van medewerkers. Het regelmatig reinigen van oppervlakken en het verwijderen van stof en allergenen draagt bij aan een gezondere werkomgeving. Dit kan het risico op verkoudheid, allergieën en andere gezondheidsproblemen verminderen, waardoor medewerkers zich beter voelen en minder vaak ziek worden.

Daarnaast is het belangrijk om regelmatig te ventileren in het kantoor. Een goede luchtkwaliteit draagt bij aan een gezonde werkomgeving en kan de productiviteit verhogen. Het zorgt voor een frisse en zuurstofrijke omgeving waarin medewerkers zich energiek en alert kunnen voelen.

Tot slot kan een schoon kantoor ook bijdragen aan een betere gemoedstoestand van medewerkers. Een opgeruimde en schone omgeving kan stress verminderen en een gevoel van rust en welzijn bevorderen. Dit kan de werksfeer positief beïnvloeden en bijdragen aan een gezonde werk-privébalans.

Vaak vergeten plekken tijdens het schoonmaken van het kantoor

Hoewel de meeste kantoren regelmatig worden schoongemaakt, zijn er bepaalde plekken die vaak over het hoofd worden gezien. Het is belangrijk om ook deze plekken grondig schoon te maken om een hygiënische werkomgeving te waarborgen.

Naast de gebruikelijke schoonmaakroutine zijn er nog enkele plekken die extra aandacht verdienen. Laten we eens kijken naar enkele van deze vaak vergeten plekken.

Het toetsenbord en de muis: broedplaatsen voor bacteriën

Het toetsenbord en de muis zijn twee van de meest gebruikte voorwerpen in het kantoor, maar ze worden vaak vergeten tijdens het schoonmaken. Deze apparaten kunnen echter een broedplaats zijn voor bacteriën, vuil en ziektekiemen. Het is daarom belangrijk om ze regelmatig grondig te reinigen met desinfecterende doekjes.

Denk er eens over na hoeveel uur per dag je handen op het toetsenbord rusten. Het is niet verwonderlijk dat er zich allerlei bacteriën ophopen tussen de toetsen. Door regelmatig schoon te maken, verminder je het risico op ziektekiemen en houd je het toetsenbord fris en schoon.

De muis is ook een belangrijk aandachtspunt. Veel mensen gebruiken de muis zonder erbij na te denken, maar het oppervlak kan een bron van bacteriën zijn. Vergeet niet om de muis regelmatig schoon te maken, vooral als deze door meerdere mensen wordt gebruikt.

De keuken in het kantoor: een vaak over het hoofd gezien gebied

De keuken of kantine in het kantoor is een belangrijke plek waar medewerkers hun lunch bereiden en eten. Helaas wordt deze plek vaak over het hoofd gezien tijdens het schoonmaken. Het is essentieel om alle oppervlakken, apparaten en keukengerei regelmatig schoon te maken om de verspreiding van bacteriën en voedselgerelateerde ziekten te voorkomen.

De keuken is een ontmoetingsplek waar collega’s samenkomen om te genieten van een maaltijd. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat deze ruimte schoon en hygiënisch blijft. Denk aan het schoonmaken van het aanrecht, de koelkast, de magnetron en andere apparaten die dagelijks worden gebruikt. Vergeet ook niet om het keukengerei grondig te reinigen, zodat er geen bacteriën achterblijven.

Een schone keuken zorgt niet alleen voor een gezonde werkomgeving, maar bevordert ook een positieve sfeer onder collega’s.

Telefoons en headsets: onverwachte kiemhaarden

Telefoons en headsets zijn andere plekken die vaak vergeten worden tijdens het schoonmaken. Deze apparaten komen dagelijks in contact met de handen, oren en mond, waardoor ze een ideale plek kunnen zijn voor bacteriën om te gedijen. Het is belangrijk om de telefoons en headsets regelmatig schoon te maken met desinfecterende middelen om de verspreiding van ziektekiemen te voorkomen.

Stel je voor hoeveel bacteriën zich kunnen ophopen op een telefoonhoorn die door meerdere mensen wordt gebruikt. Door regelmatig schoon te maken, verminder je het risico op ziektekiemen en houd je de communicatiemiddelen schoon en veilig.

Headsets zijn ook een belangrijk aandachtspunt. Deze worden vaak gebruikt in callcenters en andere werkomgevingen waar communicatie cruciaal is. Het is van vitaal belang om ervoor te zorgen dat de headsets schoon zijn, vooral als ze door meerdere mensen worden gebruikt. Door ze regelmatig schoon te maken, verminder je het risico op ziektekiemen en bevorder je een gezonde werkomgeving.

Door aandacht te besteden aan deze vaak vergeten plekken tijdens het schoonmaken van het kantoor, kun je bijdragen aan een gezondere en hygiënische werkomgeving voor alle medewerkers. Vergeet niet om regelmatig schoon te maken en desinfecterende middelen te gebruiken om ziektekiemen en bacteriën te bestrijden. Een schoon kantoor is een productief kantoor!

Tips voor grondige schoonmaak van het kantoor

Om ervoor te zorgen dat het kantoor grondig schoon wordt gemaakt, zijn er enkele belangrijke tips die gevolgd kunnen worden.

Een schoon en opgeruimd kantoor is niet alleen prettig om in te werken, maar het draagt ook bij aan een gezonde werkomgeving. Een grondige schoonmaak van het kantoor is daarom van groot belang. Hieronder volgen enkele tips die kunnen helpen bij het realiseren van een schoon en fris kantoor.

Het creëren van een schoonmaakrooster

Een schoonmaakrooster kan helpen om ervoor te zorgen dat het hele kantoor regelmatig wordt schoongemaakt. Door taken toe te wijzen aan verschillende medewerkers en specifieke dagen vast te stellen voor bepaalde schoonmaakwerkzaamheden, kan een gestructureerde en effectieve aanpak worden gegarandeerd.

Daarnaast is het belangrijk om rekening te houden met de verschillende ruimtes in het kantoor. Zo kunnen de sanitaire voorzieningen dagelijks worden schoongemaakt, terwijl de kantoren en vergaderruimtes wekelijks een grondige schoonmaakbeurt kunnen krijgen. Door het schoonmaakrooster regelmatig te evalueren en aan te passen waar nodig, kan de schoonmaak efficiënt worden uitgevoerd.

Het gebruik van de juiste schoonmaakproducten

Het is essentieel om de juiste schoonmaakproducten te gebruiken voor verschillende oppervlakken en materialen. Het gebruik van de verkeerde producten kan schade veroorzaken of niet effectief genoeg zijn. Het is daarom belangrijk om de instructies op de verpakking te volgen en indien nodig advies in te winnen bij professionals.

Voor het reinigen van harde vloeren kan bijvoorbeeld een speciale vloerreiniger worden gebruikt, terwijl voor het schoonmaken van glazen oppervlakken een glasreiniger de beste keuze is. Daarnaast is het belangrijk om te zorgen voor voldoende ventilatie tijdens het schoonmaken, zodat de dampen van de schoonmaakproducten goed kunnen worden afgevoerd.

Het betrekken van alle medewerkers bij het schoonmaken

Een schoon kantoor is de verantwoordelijkheid van alle medewerkers, niet alleen van de schoonmaakploeg. Het is belangrijk om iedereen bewust te maken van het belang van een schone werkomgeving en hen aan te moedigen om hun eigen werkplek schoon en opgeruimd te houden. Dit kan worden bereikt door het organiseren van trainingen, het verstrekken van opruimmaterialen en het creëren van een cultuur waarin schoonmaken als een gezamenlijke verantwoordelijkheid wordt gezien.

Daarnaast kan het nuttig zijn om regelmatig feedback te vragen aan medewerkers over de schoonmaak van het kantoor. Op deze manier kunnen eventuele knelpunten worden geïdentificeerd en kan er gezamenlijk naar oplossingen worden gezocht. Door het betrekken van alle medewerkers bij het schoonmaken, ontstaat er een gevoel van eigenaarschap en verantwoordelijkheid, wat bijdraagt aan een schone en prettige werkomgeving.

Het inschakelen van een professioneel schoonmaakbedrijf

Hoewel het betrekken van alle medewerkers bij het schoonmaken van het kantoor belangrijk is, kan het ook verstandig zijn om een professioneel schoonmaakbedrijf in te schakelen. Een professioneel schoonmaakbedrijf heeft de kennis, ervaring en middelen om het kantoor grondig en efficiënt schoon te maken.

De voordelen van het inhuren van professionals

Door professionals in te schakelen, wordt de verantwoordelijkheid voor het schoonmaken uit handen genomen en kunnen medewerkers zich volledig richten op hun eigen werk. Daarnaast beschikken schoonmaakbedrijven over gespecialiseerde apparatuur en schoonmaakmiddelen die zorgen voor een grondige en hygiënische reiniging van het kantoor.

Het kiezen van het juiste schoonmaakbedrijf

Bij het kiezen van een schoonmaakbedrijf is het belangrijk om rekening te houden met verschillende factoren. Denk hierbij aan de ervaring en reputatie van het bedrijf, de beschikbare diensten en de prijs-kwaliteitverhouding. Het is ook aan te raden om referenties op te vragen en eventueel een proefperiode af te spreken om te kijken of het schoonmaakbedrijf aan de verwachtingen voldoet.

Al met al zijn er veel plekken in het kantoor die vaak vergeten worden tijdens het schoonmaken. Door aandacht te besteden aan deze plekken en een grondige schoonmaakroutine te implementeren, kan een schone en gezonde werkomgeving worden gecreëerd. Of je nu zelf verantwoordelijk bent voor het schoonmaken of een professioneel schoonmaakbedrijf inhuurt, het belangrijkste is dat het kantoor regelmatig en grondig wordt schoongemaakt voor een optimale werksfeer.

Neem contact met schoonmaakbedrijf Acacia op

Van een gesprek met een ervaren schoonmaakbedrijf zult u altijd iets leren, toch? In onze ervaring is dit zeker zo. Wij delen onze kennis graag middels dit soort artikelen of middels een persoonlijk gesprek. Wij hebben een passie voor schoonmaken en gaan graag het gesprek aan. Bij ons werken zoveel mogelijk dezelfde schoonmakers altijd bij dezelfde klant; zo ontstaat een optimale samenwerking en is de schoonmaak telkens naar volle tevredenheid. Neem contact met ons op, wij horen graag van u. Na het gesprek kunnen wij u een vrijblijvende offerte sturen.

Het is belangrijk om een schoonmaakdienst te kiezen dat een divers scala aan diensten aanbiedt, zoals onder andere kantoorschoonmaak, hotelschoonmaak en VVE-schoonmaak. Hierdoor heeft u voor al uw wensen slechts met één schoonmaakbedrijf te maken, wat u zowel tijd als geld bespaart.

Een offerte op maat

Vul het onderstaande formulier in en vraag een offerte aan op maat.
Wij nemen binnen 24 uur contact met u op.

Vragen die niet kunnen wachten?
Onze collega’s staan voor u klaar. Bel nu naar 020-7892943.

Benieuwd naar wat we voor uw 
organisatie kunnen betekenen?

Vraag  gratis een vrijblijvende offerte op maat aan.

Neem gerust contact op voor meer informatie