Schoonmaakmiddelen van vroeger tot nu

In de afgelopen decennia is er aanzienlijke vooruitgang geboekt op het gebied van reiniging chemicaliën zoals wij die vandaag de dag kennen en gebruiken. De schoonmaakmiddelen die wij nu gebruiken zijn aanzienlijk effectiever en brengen aanzienlijk minder schade toe aan het milieu als direct resultaat van onderzoek en ontwikkeling. 

Maar wat ging hieraan vooraf, en nog belangrijker, waar kwam het idee voor ons huidige schoonmaakproduct vandaan? Schoonmaakbedrijf Acacia zal u het begin van verschillende schoonmaakproducten en -artikelen uitleggen, evenals de ontwikkeling van schoonmaakmiddelen in de loop der tijd.

Schoonmaken met zeep als hoofdbestanddeel 

In het verre verleden gebruikten mensen zand en olie om zich te reinigen, waarbij ze het zand in hun huid drukten om vuil te verwijderen. Vroeger werden ook menselijke uitwerpselen gebruikt, wat misschien bizar klinkt en ook is. Ook urine en kippenmest werden bij dit experiment gebruikt. De vrijgekomen ammoniak werd gebruikt als basis bestanddeel van het ontvettingsproces.

Kleitabletten uit de oudheid geven een beschrijving van een methode om een materiaal te produceren dat lijkt op zeep. In het oude Egypte werd ook een stof gebruikt die was afgeleid van zowel plantaardige als dierlijke oliën. Pas in de tijd van de Romeinen vonden we het eerste bewijs van een product dat bestond uit dierlijk vet en as, afkomstig van een berg genaamd Sapo, een naam die uiteindelijk in vele talen werd vertaald in het woord zeep. Dit product was afkomstig van de gelijknamige berg. 

Zeep wordt tegenwoordig minder gebruikt

Desondanks is de aantrekkingskracht van zeep als universele reiniger in de loop van tijd afgenomen. Omdat zeep van nature alkalisch is, kan het vettige stoffen afbreken. Mensen met een huid die vaak met zeep in aanraking kwamen, kregen last van een droge en geïrriteerde huid, waardoor de populariteit van zeep afnam. Bovendien werd zeep rond het jaar 1920 vaak gebruikt als wasmiddel. Met de ontwikkeling van wasmachines werd deze praktijk echter uiteindelijk problematisch voor de machines zelf.

Commerciële reiniging met duurzame schoonmaakproducten

De snelle vooruitgang van de technologie in deze eeuw heeft aanzienlijke verschuivingen teweeggebracht in de manier waarop ons bedrijf zijn werk doet. In de afgelopen jaren heeft de modernste commerciële reinigingstechnologie de markt veroverd en de efficiëntie, productiviteit en algehele kwaliteit van de schoonmaak drastisch verbeterd. 

De laatste jaren is er een groeiende belangstelling voor milieuvriendelijke schoonmaakproducten. Deze trend zal zich naar verwachting voortzetten. Deze oplossingen zijn ontwikkeld om de schadelijke gevolgen van conventionele schoonmaak chemicaliën voor de menselijke gezondheid en het milieu te verminderen. 

Deze middelen gebruiken uitsluitend niet-giftige en biologisch afbreekbare ingrediënten en worden vaak verpakt in recyclebare materialen. 

Het verminderen van de ecologische voetafdruk

Het gebruik van milieuvriendelijke schoonmaakproducten is een manier voor bedrijven om hun ecologische voetafdruk te verkleinen en een bijdrage te leveren aan een duurzamere toekomst. Ook het welzijn van het personeel staat centraal. Naarmate deze uitvinding in populariteit is gegroeid, heeft het de belangstelling getrokken van consumenten die op zoek zijn naar milieuvriendelijke alternatieven en bereid zijn een hogere prijs te betalen voor producten die in overeenstemming zijn met hun persoonlijke waardensysteem.

Een recent product voor het schoonmaken van het huishouden

Toen het gebruik van zeep als universeel schoonmaakmiddel zijn aantrekkingskracht begon te verliezen, gingen onderzoekers op zoek naar alternatieven voor het product. Zij waren de eersten die stoffen met twee componenten herkenden die later zouden worden gecategoriseerd als synthetische oppervlakte actieve stoffen. Terwijl de ene molecuul olie en vuil van kleding kon verwijderen, kon de andere molecuul het vuil in water laten drijven, waardoor het vuil gemakkelijk kon worden verwijderd door het kledingstuk in schoon water uit te spoelen. 

Deze synthetische schoonmaakmiddelen markeerden een belangrijke stap voorwaarts in de ontwikkeling van reinigingstechnologieën. Deze ontdekking werd gebruikt bij de productie van een product dat bekendstaat als Dreft, een reinigingsmiddel, in het jaar 1933. Dreft bleek echter niet in alle omstandigheden een adequate oplossing te zijn; daarom werden de onderzoeksinspanningen voortgezet. Hieruit ontstond Tide: een krachtiger wasmiddel dat zeer hardnekkige vlekken uit sterk vervuilde kleding kan verwijderen.

Tegenwoordig zien we dat fabrikanten steeds meer innoveren 

Bij de ontwikkeling van schoonmaakproducten worden producten sterker geconcentreerd en worden er slimmere doseertechnieken bedacht en er wordt nauw samengewerkt met allerlei organisaties om nieuwe methodes te ontwikkelen die schoonmaken met een modern schoonmaakproduct niet alleen veilig is voor mensen, maar ook voor ons milieu. Neem bijvoorbeeld de introductie van enzymatische en bacteriologische reinigingsmethoden.

Uit welke andere soorten schoonmaakmiddelen kunt u kiezen? 

Er zijn twee verschillende soorten reinigingsmiddelen. De eerste soort is reactief en heeft het vermogen om micro-organismen uit te roeien; een voorbeeld hiervan is bleekmiddel. De tweede groep bestaat uit vetten die zijn gecombineerd met olie, en dit is het type zeep dat de meeste van ons gewend zijn om te gebruiken. 

Gaat het om het uitroeien van micro-organismen die mogelijk op het oppervlak aanwezig zijn, of om het verwijderen van vlekken of andere onzuiverheden? Op basis van deze informatie kunt u de categorie kiezen waaruit het benodigde reinigingsmiddel moet komen.

Hoe efficiënt zijn schoonmaakmiddelen op basis van natuurlijke ingrediënten? 

In de supermarkt vindt u een grote verscheidenheid aan schoonmaakmiddelen, waarvan velen beweren dat ze natuurlijk zijn. Dit is vaker een marketingbenadering dan een echte kwaliteit van het product dat op de markt wordt gebracht. Wanneer u naar de supermarkt gaat om schoonmaakmiddelen te kopen, is het van groot belang om goed te letten op de etiketten die op de producten zitten. 

Deze etiketten geven aan hoe milieuvriendelijk het product is, zowel tijdens het productieproces als wanneer het in uw omgeving wordt gebruikt. Ze geven ook aan hoe milieuvriendelijk het product is voor het milieu.

Schoonmaken met een nieuw en natuurlijk product

Bent u geïnteresseerd in het gebruik van een natuurlijk product dat u snel en gemakkelijk zelf kan maken? Een tip van Schoonmaakbedrijf Acacia: Azijn en water vormen samen een allesreiniger die met relatief gemak kan worden gebruikt voor de meest uiteenlopende oppervlakken en taken. De toevoeging van slechts een paar druppels citroensap aan de combinatie zorgt voor een geur die zowel aangenaam als verfrissend is. Dit is een ideale keuze voor iedereen die op zoek is naar reinigingsmiddelen die vriendelijker zijn voor het milieu en eenvoudig zijn om te produceren.

Kantoorschoonmaakacacia
Kantoor schoonmaak acacia
Kantoor schoonmaak

Waarom kiezen voor Acacia schoonmaakdiensten?

Meer dan 10 jaar ervaring

Al sinds 2012 verzorgen wij alle schoonmaak en facilitaire diensten die daarbij horen voor onze zakelijke- en particuliere klanten.

24/7 bereikbaar

Schoonmaakbedrijf Acacia staat dus 7 dagen per week 24 uur per dag voor u klaar
Acacia hecht aan het maatschappelijk belang in haar werkzaamheden.

Altijd schoon en Coronavirus vrij

Specialist in corona desinfectie. Opdrachten kunnen binnen 24 uur / 7 dagen per week door ons voor u gerealiseerd worden.

Onze klanten over ons

Tessa Middelbosch
Tessa Middelbosch
2022-04-28
Goed schoonmaakbedrijf. Werkt snel, professioneel en zijn erg flexibel.
Sébastien De Wolf
Sébastien De Wolf
2022-04-27
(apr.2021) The cleaning service was impeccable. Asya's attitude screams professionalism : efficient communication, right on time, friendly staff and proud when delivering the result. (Apr.2022) Worked with them again : reliable, friendly, excellent result
Gulcan Durgun
Gulcan Durgun
2022-04-15
Wat een geweldige bedrijf, Allemaal toppers aan het werk! Heb al meerdere keren met Asya en haar bedrijf samen gewerkt. Ze zijn nummer 1 in de schoonmaak! Vanochtend gebeld en begin middag konden ze al komen geweldige service. Ik zeg Doen!
Marieke van der Waal
Marieke van der Waal
2021-11-14
Op vrijdagavond heb ik Acacia gebeld, met de vraag of ze wegens een noodgeval zaterdag zouden kunnen langskomen. Ze waren heel erg vriendelijk aan de telefoon en zaterdagmiddag stonden er drie mensen ons hele huis schoon te maken (eigen, hele goede spullen bij zich). Ontzettend aardige mensen, geen moeite was te veel. Ons huis is nog nooit zo schoon geweest 😉 !!! Dus: een echte aanrader - wij gaan zeker vaker gebruik maken van de diensten van Acacia, en kunnen ze van harte aanbevelen.
A Dekker
A Dekker
2021-11-13
Cleaned everything, and I mean: everything! Much better than we could have ever done - so nice to move into a really clean house (and the sellers had already cleaned it?). No vomplaints at all, can only recommend.
Pieter de Boer
Pieter de Boer
2021-11-13
Very good company; cleane our (dirty) rental house perfectly. Didn't leave the house til everythinkg was done - which took a much longer time then expected (the house was a lot dirtier if youlooked up close). 10 stars, would recommend.
Steven de Jager
Steven de Jager
2021-11-13
Hele aardige mensen; op tijd. Hebben ons huis (140m2) perfect schoongemaakt, van onder tot boven. Nog nooit een keuken zo zien blkinken! Ik kan Acacia van harte aantraden.
Arno Bornkamp
Arno Bornkamp
2021-07-07
Heel goed, snel en prettig
Victor van Asselt
Victor van Asselt
2021-06-01
Professionele service, hands-on, korte lijnen. Zeer goede opleveringsschoonmaak (2X). Klasse en veel dank.

Direct een

offerte aanvragen

 Wij ontzorgen u met onze schoonmaakdiensten.

Hoofdkantoor

020-7892943

06-81738041
info@schoonmaakbedrijfacacia.nl
Johan van Hasseltweg 96 1022 WX Amsterdam

Noodgeval

 0681738041 

Verkoop

020-7892943

10 + 11 =

Schoonmaakbedrijf Acacia