Waarom is een schone werkomgeving belangrijk? 

Bedrijven en organisaties hechten veel waarde aan een opgeruimde werkomgeving. Het beïnvloedt immers de productiviteit en de gezondheid van de werknemers, naast het creëren van een prettige werkomgeving. Daarom de vraag: waarom is een schone werkomgeving belangrijk? En vertellen we waarom het opgeruimd houden van de werkomgeving essentieel is.

Een georganiseerde werkomgeving helpt een gezonde werkomgeving te creëren. Er is minder kans op ziekten omdat er minder bacteriën worden verspreid. Door minder stof en andere allergenen kan een schone werkomgeving allergieën en astma helpen voorkomen. De productiviteit van werknemers neemt toe als gevolg van minder ziektedagen en een gezonde werkomgeving.

Een schone werkomgeving verhoogt de productiviteit

Werknemers worden minder snel afgeleid en kunnen zich beter concentreren op hun werk in een nette en schone omgeving. Bovendien bevordert het controle en rust, waardoor de concentratie op het werk verbetert.

Een brandschone werkomgeving helpt het bedrijf ook professioneel over te komen. Het maakt een goede eerste indruk op gasten en klanten en laat zien dat het bedrijf waarde hecht aan een hygiënische omgeving. Een brandschone werkomgeving laat zien dat een bedrijf zijn werknemers waardeert en respecteert.

Laten we de veiligheid op kantoor niet vergeten

De veiligheid van de werknemers wordt ook bevorderd door een opgeruimde werkomgeving. Er gebeuren minder ongelukken en er is minder kans op uitglijden of struikelen in een nette en schone omgeving. Bovendien maakt een schone werkomgeving het gemakkelijker om potentieel gevaarlijke materialen te vinden en dit voorkomt gevaarlijke situaties.

Een schoonmaakdienst kan een nette en schone werkomgeving op een aantal manieren ondersteunen. Ten eerste kan een schoonmaakdienst het kantoor grondig en routinematig schoonmaken, wat de aandacht van het personeel vrijmaakt  en kan besteden aan werkzaamheden en de stress wordt verminderd die veroorzaakt wordt door een rommelige of vuile werkomgeving. 

Daarnaast kan een schoonmaakdienst de juiste gereedschappen en materialen aanbieden voor bepaalde schoonmaakklussen, zoals het schoonmaken van computers, tapijten of sanitair.

Een professionele schoonmaakdienst kan geld en tijd besparen

En heeft ook nog andere voordelen. Het personeel kan zich dan volledig op het werk concentreren, omdat het niet zelf hoeft schoon te maken. Een schoonmaakdienst kan ook gespecialiseerde oplossingen bieden die betaalbaar zijn en passen bij de behoeften van de organisatie. 

Een opgeruimde werkomgeving is niet alleen prettig voor het personeel, maar maakt ook een goede eerste indruk op gasten en klanten. Zo biedt een professionele schoonmaakdienst een gepolijste en aangename werkomgeving die de reputatie en het imago van de organisatie verbetert.

Een schone werkomgeving komt naast hygiëne ook de gezondheid, productiviteit, professionaliteit en veiligheid van de werknemers ten goede. Bedrijven en organisaties kunnen hierin een investering doen door bijvoorbeeld een schoonmaakdienst in te huren met expertise in het schoonmaken van commerciële ruimtes. Bedrijven doen een investering in de productiviteit en gezondheid van hun werknemers door een schone werkomgeving te onderhouden, en ze presenteren ook een professioneel imago voor hun bedrijf.

Een schone werkomgeving verbetert het imago van de organisatie

Naast het waarborgen van de gezondheid en veiligheid van de werknemers, is het handhaven van een schone en hygiënische werkomgeving essentieel voor het verbeteren van de uitstraling van het bedrijf en het creëren van een gunstige eerste indruk bij klanten en zakenpartners. In dit geval kan een schoonmaakdienst uiterst nuttig zijn. Het inzetten van schoonmaakpersoneel garandeert dat de werkomgeving voortdurend hygiënisch en aangenaam is, waardoor de productiviteit en de tevredenheid van de werknemers toeneemt. 

Bovendien kunnen schoonmakers ervoor zorgen dat elke ruimte en elk oppervlak grondig wordt gereinigd en gedesinfecteerd, het risico van ziekteverwekkers en infecties daarmee te verlagen. Dit is vooral cruciaal tijdens pandemieën zoals COVID-19, wanneer een goede hygiëne van essentieel belang is om de verspreiding van het virus een halt toe te roepen. Een bedrijf kan ervoor zorgen dat de werkomgeving zowel schoon als veilig is voor al zijn werknemers en klanten door gebruik te maken van professionele schoonmaakdiensten.

Consequent en grondig schoonmaken

Door ervoor te zorgen dat er consequent en grondig wordt schoongemaakt, kan een schoonmaakdienst helpen bij het handhaven van een schone werkomgeving. Ziekteverwekkers en allergenen die anders ziekteverzuim zouden kunnen veroorzaken, kunnen zo worden vermeden. 

Bovendien kan een schoonmaakdienst delicate of moeilijk bereikbare oppervlakken schoonmaken die anders ongereinigd zouden blijven door gebruik te maken van gespecialiseerde schoonmaakmiddelen en -apparatuur.

Het is niet alleen bij medische faciliteiten en zorginstellingen belangrijk, maar ook bij andere bedrijven en organisaties in andere sectoren hebben behoefte aan een opgeruimde werkomgeving. Volgens onderzoek zijn werknemers die in een opgeruimde omgeving werken productiever en hebben ze een betere aandachtsspanne. 

Welke voordelen biedt een opgeruimde werkomgeving nog meer?

Een positieve werkcultuur en een betere werkomgeving worden ook beïnvloed door een opgeruimde werkomgeving. Er ontstaat rust en orde, wat stress vermindert en het werkplezier verhoogt. Deze regel geldt zowel voor gemeenschappelijke ruimten zoals vergaderzalen, kantines en toiletten als voor individuele werkplekken. 

Om een prettige werkomgeving te creëren voor alle werknemers, ongeacht hun functie of niveau, is het van cruciaal belang dat deze ruimtes goed worden schoongemaakt en onderhouden. Een schoonmaakdienst kan hierbij helpen door werkplekken en gemeenschappelijke ruimtes met vooraf bepaalde tussenpozen te onderhouden, zodat medewerkers altijd in een opgeruimde en gastvrije omgeving kunnen werken.

Het grootste voordeel is misschien wel de productiviteit

De productiviteit van werknemers kan aanzienlijk worden beïnvloed door een nette en schone werkomgeving. Werknemers kunnen zich beter op hun werk concentreren en worden minder snel afgeleid als de werkomgeving opgeruimd en georganiseerd is. Bovendien ondersteunt een opgeruimde werkomgeving een positieve werksfeer. Vuil en rommel kunnen stemmingen verslechteren en zelfs gezondheidsproblemen zoals allergieën en ademhalingsproblemen veroorzaken.

Werknemers voelen zich gelukkiger op het werk als hun werkomgeving schoon en gezond is, wat hun gezondheid en welzijn ten goede komt. Een grotere tevredenheid en loyaliteit aan het bedrijf kunnen hiervan het gevolg zijn, en het kan zelfs helpen getalenteerde werknemers te behouden. Bedrijven die prioriteit geven aan de gezondheid en het welzijn van hun werknemers tonen hun waardering voor hun personeel door een schone en gezonde werkomgeving te bevorderen.

Ook niet onbelangrijk: het inhuren van een schoonmaakdienst kan de reputatie van het bedrijf verbeteren. Een aantrekkelijke werkomgeving die professionaliteit uitstraalt kan een uitstekende eerste indruk maken op klanten en gasten. Nieuwe klanten en zakelijke kansen kunnen hieruit voortvloeien!

Kantoorschoonmaakacacia
Kantoor schoonmaak acacia
Kantoor schoonmaak

Waarom kiezen voor Acacia schoonmaakdiensten?

Meer dan 10 jaar ervaring

Al sinds 2012 verzorgen wij alle schoonmaak en facilitaire diensten die daarbij horen voor onze zakelijke- en particuliere klanten.

24/7 bereikbaar

Schoonmaakbedrijf Acacia staat dus 7 dagen per week 24 uur per dag voor u klaar
Acacia hecht aan het maatschappelijk belang in haar werkzaamheden.

Altijd schoon en Coronavirus vrij

Specialist in corona desinfectie. Opdrachten kunnen binnen 24 uur / 7 dagen per week door ons voor u gerealiseerd worden.

Onze klanten over ons

Tessa Middelbosch
Tessa Middelbosch
2022-04-28
Goed schoonmaakbedrijf. Werkt snel, professioneel en zijn erg flexibel.
Sébastien De Wolf
Sébastien De Wolf
2022-04-27
(apr.2021) The cleaning service was impeccable. Asya's attitude screams professionalism : efficient communication, right on time, friendly staff and proud when delivering the result. (Apr.2022) Worked with them again : reliable, friendly, excellent result
Gulcan Durgun
Gulcan Durgun
2022-04-15
Wat een geweldige bedrijf, Allemaal toppers aan het werk! Heb al meerdere keren met Asya en haar bedrijf samen gewerkt. Ze zijn nummer 1 in de schoonmaak! Vanochtend gebeld en begin middag konden ze al komen geweldige service. Ik zeg Doen!
Marieke van der Waal
Marieke van der Waal
2021-11-14
Op vrijdagavond heb ik Acacia gebeld, met de vraag of ze wegens een noodgeval zaterdag zouden kunnen langskomen. Ze waren heel erg vriendelijk aan de telefoon en zaterdagmiddag stonden er drie mensen ons hele huis schoon te maken (eigen, hele goede spullen bij zich). Ontzettend aardige mensen, geen moeite was te veel. Ons huis is nog nooit zo schoon geweest 😉 !!! Dus: een echte aanrader - wij gaan zeker vaker gebruik maken van de diensten van Acacia, en kunnen ze van harte aanbevelen.
A Dekker
A Dekker
2021-11-13
Cleaned everything, and I mean: everything! Much better than we could have ever done - so nice to move into a really clean house (and the sellers had already cleaned it?). No vomplaints at all, can only recommend.
Pieter de Boer
Pieter de Boer
2021-11-13
Very good company; cleane our (dirty) rental house perfectly. Didn't leave the house til everythinkg was done - which took a much longer time then expected (the house was a lot dirtier if youlooked up close). 10 stars, would recommend.
Steven de Jager
Steven de Jager
2021-11-13
Hele aardige mensen; op tijd. Hebben ons huis (140m2) perfect schoongemaakt, van onder tot boven. Nog nooit een keuken zo zien blkinken! Ik kan Acacia van harte aantraden.
Arno Bornkamp
Arno Bornkamp
2021-07-07
Heel goed, snel en prettig
Victor van Asselt
Victor van Asselt
2021-06-01
Professionele service, hands-on, korte lijnen. Zeer goede opleveringsschoonmaak (2X). Klasse en veel dank.

Direct een

offerte aanvragen

 Wij ontzorgen u met onze schoonmaakdiensten.

Hoofdkantoor

020-7892943

06-81738041
info@schoonmaakbedrijfacacia.nl
Johan van Hasseltweg 96 1022 WX Amsterdam

Noodgeval

 0681738041 

Verkoop

020-7892943

12 + 10 =

Schoonmaakbedrijf Acacia