In onze laatste blogpost schreef ik al over de historie van schoonmaken in Nederland na 1945. Onder ander hoe en de wijze waarop de Nederlandse schoonmaakbranche inmiddels is geworden zoals hij is anno 2018. Onze missie en visie anno 2018 is nog steeds hetzelfde.

Bij schoonmaakbedrijf Acacia in Amsterdam waren wij al vanaf de start (2011) dus bewust dat wij een milieuvriendelijk en groen schoonmaakbedrijf in Amsterdam wouden zijn. Ons ongewijzigde logo geeft onze grondgedachte daarvoor ook aan: de groen vertakking naast onze bedrijfsnaam, en het groene blaadje “als puntje op de i” van Acacia, symboliseert dus onze groene en milieuvriendelijke grondgedachte.

Daarom schreven wij onze missie en visie van schoonmaakbedrijf Acacia, zodat iedereen die bij schoonmaakbedrijf Acacia werkt, en onze klanten zowel in Amsterdam Noord, Amsterdam Zuid-Oost, Amsterdam West, Amstelveen, Hoofddorp, Zaandam, en verder buiten Amsterdam, zouden weten wie wij zijn, en wat onze kijk op onszelf en ons werk is, onze klanten, en de maatschappij, en hoe wij onze klanten graag van dienst willen zijn als schoonmaakbedrijf Acacia uit Amsterdam.

De missie van schoonmaakbedrijf Acacia

Is om bij onze klanten en de maatschappij als geheel een schoonmaakbedrijf te zijn die zich richt op goede en duurzame relaties met al haar klanten door meer dan alleen schoon te maken bij al onze klanten. Schoonmaakbedrijf Acacia maakt meer dan alleen schoon bij haar klanten, door dus ook actuele maatschappelijke belangen te implementeren in haar schoonmaakdiensten.

Door de interne belangen van onze klanten, haalbaar te koppelen aan actuele maatschappelijke belangen verwerven wij ons bestaansrecht bij zowel onze klanten als de maatschappij als geheel waardoor wij dus onze bedrijfsactiviteiten kunnen ontplooien en vergroten.

De kernwaarden waarmee alle medewerkers van Acacia onze gezamenlijke missie willen vervullen zijn; betrouwbaar, integer, flexibel, concreet oplossingsgericht, professionaliteit, maatschappelijk bewust, en duurzame zorg voor alle interne en externe relaties van schoonmaakbedrijf Acacia.

De visie van schoonmaakbedrijf Acacia

Waarmee zij haar missie vervult is door zoveel mogelijk duurzame en verantwoorde producten te gebruiken bij haar interne en externe klanten, en dat door middel van de nieuwste milieuvriendelijke schoonmaak technologieën en / of concepten te implementeren, en met zorg voor de maatschappij als geheel te blijven innoveren.

Wij willen ons daarmee onderscheiden van alle overige schoonmaakbedrijven in Nederland en Europa. Om succesvol te kunnen zijn zullen wij continue alert moet zijn op de interne vraag van onze klanten, en de actuele maatschappelijke ontwikkelingen.

Het bedrijfsmotto van schoonmaakbedrijf Acacia is dan ook: “onze klanten zijn ons hoogste doel, in harmonie met de actuele maatschappelijke belangen”

Het devies van de centrale overheid van Nederland, en dus ook in Amsterdam, is tegenwoordig dus: “de vervuiler betaalt”. 

Sommige schoonmaakbedrijven zijn van mening zijn dat dit een reden is om dus hogere tarieven te vragen voor particuliere of zakelijke schoonmaakwerkzaamheden in Amsterdam, Amstelveen, Hoofddorp, Zaandam en verder buiten Amsterdam. Dat is dus bij schoonmaakbedrijf Acacia nooit het geval geweest en zal dat ook niet kunnen zijn.

Samen met onze klanten werken wij aan een gezonde en verantwoord binnen- en buitenklimaat voor ten eerste onze klanten, in harmonie met de actuele maatschappelijke belangen. Dát brengen wij dus niet in rekening bij onze klanten.

Asya Er