Schoonmaakbedrijf  Acacia

Wij worden vaak gebeld en ge-e-maild met de vraag even een offerte op te stellen en die per e-mail toe te sturen. Bij onze vaste klanten is dat voor een groot deel geen probleem als schoonmaakbedrijf in Amsterdam. Bij toekomstige nieuwe klanten wel. Met deze blogpost wil ik graag helderheid scheppen daarover en enkele onzuiverheden daarover weg  poetsen. Zowel bij onze vaste klanten als onze nieuwe klanten.

Offerte schoonmaakbedrijf online

Het woord offerte is eigenlijk een woord uit het Nederlands recht. Het betekent zoveel als: “doet u mij een formeel aanbod voor het sluiten van een overeenkomst voor product / dienst XYZ.”

Veel klanten realiseren zich dat niet. Vaak is het opvragen van een offerte een methode om prijzen te vergelijken bij schoonmaakbedrijven in Amsterdam. Natuurlijk is prijs altijd een onderdeel van elke offerte. Maar een offerte voor schoonmaakwerk is méér dan alleen een algemene schatting en een bijbehorende prijs.

Aanbieders van online offertes vergeten vaak dat er méér komt kijken bij professioneel schoonmaken in de praktijk dan een eenvoudige online prijsopgave. Mooie online spreadsheets, en hele verhalen over hoe je dus eenvoudig op schoonmaakwerk kan besparen, zijn volgens mij dus misleidend.

Schoonmaken is een vak. Elke klant heeft een andere specifieke schoonmaakvraag. Online een spreadsheet invullen is dus geen adequate berekening van de schoonmaakvraag maar een zeer algemene schatting die daarna misschien voor meer discussie kan zorgen dan dat er daadwerkelijk schoongemaakt wordt. Of zelfs het aloude adagium: “goedkoop, is duurkoop” realiseert voor een kantoor of bedrijf in Amsterdam.

Alleen al daarom is het geven van offertes vanuit uitsluitend een online omgeving uitsluitend een vrijblijvende indicatie voor het door u ingehuurde schoonmaakbedrijf en al helemaal niet voor de door u gewenste schoonmaak kwaliteit. Ook de betrouwbaarheid van het schoonmaakbedrijf en het hygiëne niveau dat daadwerkelijk wordt geleverd kan dus niet specifiek worden onderbouwt. Schoonmaakbedrijf Amsterdam Noord? Schoonmaakbedrijf Acacia.

Logo schoonmaakbedrijf Acacia

 “Schoon is bij ons méér dan gewoon”.

Asya Er