Het besparen op schoonmaken en schoonmaakspullen bij particulieren is altijd al een actueel onderwerp. We zijn nu eenmaal een zuinig volkje.

Als schoonmaakbedrijf in Amsterdam, gaf ik in onze blogpost: waarom geen chemische schoonmaakmiddelen het al aan. Indien sommige moderne schoonmaakmiddelen dus veelal gevaarlijk worden als ze in combinatie met elkaar worden gebruikt.

Top drie besparingstips schoonmaakmiddelen:

Over het algemeen wordt met moderne commerciële schoonmaakspullen weinig nagedacht over milieu en prijs.

Dit is de top drie schoonmaakmiddelen van schoonmaakbedrijf Acacia te Amsterdam voor uw persoonlijke huishouden:

  1. Schoonmaakazijn. Bekend om zijn ontkalkende werking. De zure base zorgt er voor dat (bepaalde) aanwezige bacteriën dood gaan en / of zich niet of slechter kunnen reproduceren.
  2. Soda. Te gebruiken als allesreiniger. Ook bekend om zijn ontsmettende werking. Soda is een echt huis-tuin-keuken wondermiddel. Het kan dus ook gebruikt worden om: sterk vervuilde was te reinigen, je wasmachine van binnen te reinigen, vloeren te ontsmetten, afvoer te ontstoppen.
  3. Baking soda (Zuiveringszout). Is dus geen gewone soda. Het verschil is de chemische structuur: Soda = Na2C03, en Baking Soda = NaHC03. Baking soda is ook multi-toepasbaar. Wc’s schoonmaken, gootsteen schoon te maken, aangekoekte pannen te laten weken en schoonmaken. Ook als tandpasta om je tanden natuurlijk wit te maken, en als “was ontgeurder” bij je waspoeder in je wasmachine te stoppen.

Betreft het gemengd gebruiken van deze top drie. Schoonmaakazijn en Soda met elkaar gebruiken geeft geen beter schoonmaakresultaat. Samenvoegen van deze twee schoonmaakmiddelen zal dus de schoonmaakkracht doen afnemen.

Backing soda en schoonmaakazijn samen voegen is niet schadelijk. Het levert uiteindelijk het product; water met zout op in je emmer.

Maar hoe pas ik dat toe in mijn huishouden?

Voor de algemene dagelijkse schoonmaak van je sanitair regelmatig schoonmaakazijn gebruiken. Dat zal zeker gaan besparen op de duurdere chemische schoonmaakmiddelen.

Soda gebruiken als allesreiniger voor je interieur. Dit zal snel kunnen besparen op je het gebruik van duurdere allesreinigers. Een oud allesreiniger fles met 1/3 gevuld met soda en aangevuld met kraanwater is afdoende om verder verdund in een emmer of afwasteiltje als allesreiniger te fungeren. Bijkomend voordeel is dat de soda verdunning ook de bacteriën (anders dan bijvoorbeeld Dettol!) in; vaatdoekjes, afwasborstels, schuursponsjes, vernietigd op een milieuvriendelijke manier.

Baking soda gebruiken om je wc schoon te boenen. In plaats met chemische wc reinigers, is eveneens   een goede besparingsoptie.

En dan?

Het regelmatig gebruiken van deze schoonmaakmiddelen in huis zal niet allen per jaar besparen op de inkoop van schoonmaakmiddelen. Maar ook ons milieu kan daardoor behoorlijk ontlast worden. Al met al een simpele win-win schoonmaakaanpak die u geld scheelt, en het milieu behoud.

Schoonmaakbedrijf Acacia “Schoon is bij ons méér dan gewoon”.

Asya Er

iddelen: Over het algemeen…