Dit is de slogan van schoonmaakbedrijf Acacia, schoonmaakspecialist in kantoren, bedrijfspanden, te Amsterdam.

Wij worden veelvuldig gevraagd waarom dit onze slogan is, en dat leggen wij graag uit in deze blog post.

De algemene kijk op schoonmaken en schoonmakers in Nederland is kort gedefinieerd:

Schoonmaken Er zijn verschillende definities bij verschillende woordenboeken en taalautoriteiten die concreet hetzelfde omschrijven: “iets van vuil ontdoen”.

Schoonmaker(ster) Ook voor dit woord zijn er verschillende definities bij verschillende woordenboeken en taalautoriteiten die concreet hetzelfde omschrijven: iemand die voor zijn beroep kantoren, bedrijven, woningen etc. schoonmaakt“.

Kort samengevat is dat de slogan: “schoon is gewoon”. Echter bij schoonmaakbedrijf Acacia is schoon dus méér dan gewoon.

Onze “méér dan gewoon” zit hem in verschillende factoren. De inmiddels verworden vak specialisaties van het schoonmaken van: computers en beeldschermen, kantoorruimtes, trappenhuizen, boten, speciale vloeren, (pleister) muren en plafonds, bouwoplevering, (en ik kan nog wel even doorgaan) beheersen wij dus. Schoonmaken is dus allang niet meer de werkster die gewoon langskomt en er een lap overhaalt.

Daarom zijn wij ook lid van de schoonmaak branchevereniging Siev ofwel: Schoonmaken is een vak. En schoonmaken is dus anno 2018 ook écht een vak, hoewel nog veel mensen altijd (soms zelfs gekscherend) het tegendeel denken. Denkt u eens aan: garantie op het door ons geleverde schoonmaakwerk, het bijhouden van vak specialisatie ontwikkelingen van bijvoorbeeld linoleum vloeronderhoud, de integratie van it en ict in de schoonmaakbranche, de hygiëne eisen van de horeca middels HACCP.

Allemaal factoren die tegenwoordig volop aanwezig zijn in de schoonmaakbranche, en een belangrijke rol innemen in de dagelijkse uitvoering van het werkprogramma en dus ook eisen stellen aan de uitvoering daarvan door de schoonmaker(ster). Een lap ergens over halen, is dus al decennia achterhaald.

Conclusie? Wij spreken niet alleen vanuit een lange ervaringshistorie op het gebied van schoonmaken in verschillende bedrijfstakken van de Nederlandse economie in Amsterdam, maar ook vanuit het feit dat wij ons werk voor onze klanten altijd goed willen doen. Bij schoonmaakbedrijf Acacia is de slogan “Schoon is bij ons méér dan gewoon” al jaren aan de orde, en wij hopen dat nog jaren te mogen doen tot volle tevredenheid van onze bestaande klanten en nieuwe klanten in Amsterdam.

Asya Er