Specialistische reiniging, misschien bent u de de term al eens tegen gekomen.

Zo niet; dan is dit uw eerste keer, en hopen wij daarin wat verheldering te mogen brengen. Wat is specialistisch reinigen, en waarom is dat dan zo specialistisch? Schoonmaken is toch schoonmaken??

Helaas is dat een misverstand die bij veel mensen leeft. Specialistische reiniging is alle reiniging die dus buiten het generalistisch dagelijks en / of periodieke schoonmaak onderhoud valt.

Om dus die vragen goed beantwoorden moeten we eerst weten wat generalistisch reinigen is.

Generalistisch reinigen is kort en algemeen gesproken zakelijk en particulier: stof afnemen – nat en / of droog –, stofzuigen, dweilen, standaard toilet en / of badkamer reinigen, standaard keuken reinigen.

Dit hang dus sterk af van het schoonmaakobject, de locatie, en / of de bedrijfstak waarin een organisatie werkzaam is.

Schoonmaakbedrijf Acacia

Specialistisch reinigen houd kort samengevat in: schoonmaken ramen,  vloer schoonmaken die speciale middelen en behandeling nodig hebben, tapijt- en meubel reinigen, bedrijfskeuken, horeca, ziekenhuis schoonmaak, scholen schoonmaken, elektrische apparatuur reinigen. (H3)

Het wezenlijke verschil tussen generalistisch en specialistisch reinigen is dus mede het gebruik van bepaalde special schoonmaakmiddelen- en materialen en methode.

Een goed en bekend algemeen specialistisch voorbeeld daarvan is: telescopische glas bewassing. Aangenomen dat de meeste mensen weleens een glazenwasser met een lange stok, met wasborstel, en slangen er bovenop, buitenramen hebben zien wassen. Indien ramen tegenwoordig dus boven de begane grond moeten worden gereinigd, dan stelt de Arbowet daarvoor tegenwoordig speciale werkvoorwaarden.

Uiteraard is het niet de bedoeling om hier alle verschillen te gaan opnoemen. Indien dus de behoefte heeft aan specialistische reiniging neemt u dan contact met ons op.

Wij verzorgen verschillende specialistische reinigingsmethode voor onze klanten die conform de wet- en regelgeving dus ook het door u realistisch verzochte schoonmaakresultaat kan behalen.

Schoon is bij ons méér dan gewoon”.

Asya Er